Tech

A Microsoft kisöpri az okoskarperec-raktárát

A Microsoft tavaly október végén jelentette be első viselhető kütyüjét, a Bandet. Ez az okosóráknál némileg szerényebb tudású, de a korábbi fitnesz-okoskarkötőknél mindenképpen komolyabb kütyü háromféle méretben készül, és eddig 170 fontba (75 ezer forint) került. Az Egyesült Királyságban most azonban alaposan beakciózták a kütyüt, melynek új ára mindössze 50 font, vagyis átszámítva mintegy 22 ezer forint, és ebben az árban még egy 17 font (7500 forint) értékű extra töltőkábel is benne van. Az októberben bejelentett Band 2 hivatalos listaára 200 font (89 ezer forint).

Snap1068

A készülék abszolút nem válogatós, már ami az általa támogatott okostelefonok körét illeti, ugyanis a Microsoft Band nemcsak a Windows Phone, hanem az Android és az iOS szoftveres eszközöket is támogatja. Az amerikai gyártó nem kevesebb mint tíz szenzort pakolt a kütyübe, így az többek közt a szívverésünket, a stressz-szintünket, illetve az UV-sugárzást is képes mérni. Az integrált GPS-vevővel rendelkező újdonságba két darab 100 mAh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor került, melyek egy feltöltéssel mintegy 48 órás használati időt biztosítanak. A feltöltési idő körülbelül 1,5 óra.

A mért értékek, illetve a mobilról érkező notifikációk egy 1,4 colos képátlójú és 310×102 pixeles felbontású TFT LCD érintőkijelzőről olvashatók le. A csepp- és porálló kivitelű készülék kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 4.0 LE vezeték nélküli adatátvitel, a beépített mikrofon, az alváselemző és lépésszámláló funkció, a Cortana támogatás, illetve a Microsoft Health nevezetű felhőalapú szolgáltatás.

Snap1069

Ajánlott videó

Olvasói sztorik