Tech

Nem jön le a trikolór a Facebook-profilképről? Segítünk!

Egyre többen panaszkodnak, hogy Facebookon "beragadt" a profilképükön a párizsi terrortámadás áldozataira emlékező zászló. Pedig egyszerű visszaállítani.

Jó kérdés, mennyi ideig érdemes, etikus, vagy szép gesztus egy terrorcselekmény áldozatainak emléket állító profilképpel szerepelni Facebookon – ez nagyjából ugyanolyan nehezen egyértelműsíthető kérdés, mint az, hogy mennyi ideig hordjon valaki feketét egy családtagja gyászolására. Az viszont tény, hogy a közösségi oldal “profilkép-átszínező” segédjét sokan használták az elmúlt időszakban, most azonban nem tudják, hogy állítsák vissza korábbi kiemelt fotójukat.

Az alkalmazásban ugyan be lehetett állítani, hány napig legyen átszínezve a nevünk mellett megjelenő fotó, de akik ezt elfelejtették, azoknak máig trikolórral letakart profilképük van, és a Facebook egyelőre nem jelezte, hol lehetne leszedni a részvétnyilvánításra használt réteget. Szerencsére a megoldás egyszerű.

A korábbi profilkép ugyanis nem veszett el, ennek eléréséhez kattintsunk saját nevünkre a legfelső sávban, majd a profilképen vigyük az egeret a kis fényképezőgép ikon fölé. Kattintsunk a megjelenő “profilkép megváltoztatása” szövegre, amely feldob egy választó ablakot. Ebben könnyen kikereshetjük a korábbi profilképeink közül a trikolór-menteset, de akár kiváló alkalom lehet ez arra, hogy gépünkről egy újabbat töltsünk fel, ezt szintén ebben az ablakban lehet megtenni.

facebook-trikolor-02

Ajánlott videó

Olvasói sztorik