Tech

Legyen ön is Jedi vagy Sith, a Google-ön csak két kattintás!

Nemsokára itt az új Star Wars epizód, és máris tele van a világ a filmhez kapcsolódó reklámokkal és termékekkel. Viszont amit a Google kínál, az magasan ver minden mást. Kapcsolja be ön is!

A Google a maga módján ünnepli a Star Wars (remélhetőleg) méltó visszatérését a filmvászonra. Egy speciális aloldalon kiválaszthatjuk, hogy a Jedik, vagy a Sötét Oldal szolgálatába szegődünk (csak kattintsunk a megfelelő szimbólumra, majd erősítsük meg a döntést a Join gomb megnyomásával), és nemsokára az összes Google alkalmazásunkban döntésünknek megfelelő változásokat észlelhetünk.

Egyrészt a Google szolgáltatásokban megjelenő profilképünk átszíneződik (a Jediket támogatóknak kék, a Sith irányba húzóknak piros színnel), és különféle Star Wars témájú apróságok kerülnek a Gmailtől a Google Naptáron át a Chrome böngészőbe (ehhez az egy változtatáshoz egy külön beépülőt is le kell töltenünk innen).

google-star-wars-02

A levelezőben a háttér változik meg Star Wars témájú képek formájában, de még a betöltő “bitkolbász” is egy bekapcsolódó fénykarddá változik (és aki lézerkardot mondott volna, üljön le, egyes). Az asztali alkalmazások mellett az androidos telefonok egyes funkciói is kapnak egy kis “ráncfelvarrást”, érdemes megnézni minden Google alapú szoftvert és appot PC-n és telefonon egyaránt.

Az aloldalon egyébként bármikor megváltoztathatjuk preferenciánkat, egyébként itt folyamatosan nyomon is követhetjük, hogy áll a Jedik és Sithek háborúja. Az első bekapcsolás után nem rögtön jelennek meg az apróságok, pár perctől néhány óráig is eltarthat az átalakítás. A változtatások 2016. február elsejéig tarkítják alkalmazásainkat, ezután minden visszaáll a korábbi kinézetre.

google-star-wars-03

Ajánlott videó

Olvasói sztorik