Tech

Gyönyörű, de hibás a világelső 4G okosóra

A világ első Android Wear-alapú és egyben 4G kompatibilis okosórájának hardveres problémái akadtak.

Az LG tavaly augusztusban leplezte le a nem túl sikeres G Watch okosóra utódját, az általunk is alaposan letesztelt G Watch R-t, melynek aztán idén tavasszal Watch Urbane néven mutatkozott be az elegánsabb külcsínt kapott utódja. A dél-koreai gyártó októberben pedig elérkezettnek látta az időt egy újabb okosóra bejelentésére, mely nem más, mint a jelek szerint nem teljesen hibátlanra sikeredett LG Watch Urbane 2nd Edition.

A készülék nemrégiben első körben az Egyesült Államokban került forgalomba, most pedig kiderült róla, hogy egy olyan hardveres problémával küzd, mely befolyásolhatja a mindennapi használatot. Az LG a probléma felfedezését követően azonnal leállította a termék árusítását, és megkezdte a probléma orvoslását. A vállalat az eddig eladott okosórák árát kívánság szerint visszatéríti, illetve felajánlja a lehetőséget arra, hogy a vásárlók a későbbiekben hibátlan termékre cseréljék be a meglévő órájukat.

Snap1003

Az Android Wear operációs rendszerű okosórák közül elsőként 4G LTE támogatással rendelkező második generációs LG Watch Urbane előlapját egy 1,38 colos méretű köralakú P-OLED érintőkijelző uralja, mely 480×480 pixeles felbontású, pixelsűrűségre pedig eléri a 348 ppi-t. Összehasonlításképp, az elődben egy 1,3 colos és 320×320 pixeles display található. A fürge működésre egy Qualcomm Snapdragon 400-as chipset jelent garanciát, mely 768 MB RAM (előd: 512 MB) és 4 GB flashmemória társaságát élvezi. Az IP67-es minősítéssel rendelkező, vízálló, rozsdamentes acélból készített okosóra 44,5 milliméter széles és 14,2 milliméter vastag, energiaellátásáról pedig egy 570 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A többek közt gyorsulásmérővel, giroszkóppal, iránytűvel, barométerrel, pulzusmérővel és GPS-vevővel rendelkező új Watch Urbane hazánkban egyelőre még nem bukkant fel.

Snap1004

Ajánlott videó

Olvasói sztorik