Tech

Ingyenes Office és 1 TB tárhely a magyar tanároknak

A Microsoft 4 milliárd forintos támogatása révén az oktatásban dolgozók nagyértékű szoftvercsomagot használhatnak teljesen ingyen és bérmentve.

Mostantól több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft legmodernebb, felhőalapú Office 365 programcsomagját öt PC-n vagy Mac-en, illetve további öt különböző mobileszközön, legyen szó tabletről vagy okostelefonról. Az egyetemi közösség, valamint az összes, közoktatásban tanuló diák után immár 130 ezer köznevelésben dolgozó tanárnak és 25 ezer oktatónak is biztosítja a legmodernebb Microsoft programok használatát – elősegítve ezzel a tanárok és a diákok közötti valódi kommunikációt és együttműködést. Minden tanár évi 26 ezer forint értékű szoftvercsomagot használhat díjmentesen – a Microsoft támogatásának értéke eléri a 4 milliárd forintot.

A Word, Excel, PowerPoint, OneNote és számos további alkalmazás segíti mostantól a tanárokat akár offline, akár online dolgoznak is. A tanároknak a letöltéshez az Educatio Nonprofit Kft. által biztosított webes felületen kell regisztrálniuk. Mindegy milyen gyártmányú és milyen platformú eszközt használ a pedagógus, mostantól térítésmentesen használhatja a legmodernebb, felhő alapú technológiát használó szoftvereket. Így a mobil és asztali eszközökön is ugyanabban az ismerős környezetben dolgozhatnak a pedagógusok. A dokumentumok tárolására 1 TB-os OneDrive tárhelyet biztosít a vállalat, tökéletes mobilitást biztosítva, hiszen a dokumentumaihoz mostantól minden tanár bármikor, bárhonnan hozzáfér. A felhőalapú technológia lehetővé teszi a kollégákkal való együttműködést akár virtuálisan is, a legbiztonságosabb felhőszolgáltatás segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik