Tech

Dupla annyi ideig és gyorsabban repül a Parrot új mini drónja

Megérkezett a komoly sikert aratott Bebop Drone utódja, mely egy feltöltéssel a korábbiaknál sokkal tovább bírja a levegőben.

A Parrot tavaly tavasszal jelentette be a keresztségben Bebop Drone nevet kapott négyrotoros drónt, mely sokkal többet nyújt, mint a legolcsóbb, néhány tízezer forintos társai, viszont fele annyiba kerül, mint a már professzionális felhasználásra szánt komolyabb drónok. Most pedig megérkezett a nemes egyszerűséggel Bebop Drone 2 nevet kapott utódmodell, melyet több tekintetben is továbbfejlesztettek.

Snap980

A fejlesztők elmondása szerint a második generációs modellből több mozgó alkatrészt is sikerült száműzni, ezzel párhuzamosan pedig sokkal hosszabb lett a repülési idő. Míg ez előd esetében egy akkumulátorral maximum 12 percet lehetett repülni, addig az új modell akár már 25 percet is a levegőben lehet egyhuzamban. Változott továbbá a 2700 mAh kapacitású akku rögzítési módja, vagyis az eddigi nem túl igényes tépőzáras megoldás végre már a múlté, a rotorok pedig kicsit nagyobb méretűek lettek.

Snap979

Az elődjénél könnyebben távirányítható és egyben nagyobb sebességre képes, 500 gramm tömegű Bebop Drone 2 digitális képstabilizátoros kamerája révén maximum 14 megapixeles fotók, illetve 1920×1080 pixeles Full HD videók rögzíthetők. A drón okostelefonról, illetve tabletről távirányítható – a 250 méteres Wi-Fi hatótáv az extra kontroller révén akár 2,5 kilométerre is kitolható. A 8 GB belsőmemóriás drón alapmodellje 549 dollárba (160 ezer forint) kerül, a Skycontrolleres kiadásért pedig 799 dollárt (233 ezer forint) kell fizetni – ez utóbbi egy olyan vezérlő, melybe a tabletet, vagy okostelefont bepattintva nem az érintőkijelzőn kell tapicskolni, hanem apró botkormányokkal és gombokkal sokkal kényelmesebben és pontosabban irányíthatjuk a kis helikoptert. Decembertől már a boltokba is kerül a szerkezet, így a karácsonyra kissé nagyobb pénztárcával készülők még betervezhetnek egyet a fa alá. Aztán majd fölé is, bár ha a második generációs Bebop olyan erős lesz, mint az általunk is kipróbált első, akkor inkább csak kültéren próbálkozzunk a reptetésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik