Tech

Bréking, szó szerint: a szakítás után is segít a Facebook

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2015. 11. 19. 20:06

A szakítás sosem egyszerű, főleg manapság, amikor folyton régi emlékek, és régi szerelmek köszönnek vissza Facebookon. A közösségi oldal mostantól viszont már ebben is segít.

Korábban, ha egy pár szakított, csak annyit kellett tenniük, hogy elkerülik egymást, valamint elpakolják, eladják, esetleg miszlikre tépik a közös emlékeket, fotókat és egyéb egymásra emlékeztető tárgyakat. A Facebook azonban jóval nehezebbé tette ezt a szomorú folyamatot, hiszen egyrészt lépten-nyomon belefuthattunk exünk postjaiba, megosztásaiba még akkor is, ha hirtelen haragunkból kitettük őt az ismerőseink közül.

Eddig legfeljebb a letiltás eszközével élhettünk, ami az illető aktuális tevékenységét elrejtette ugyan, de nem törölte a közös címkézéseket a régi fotókon, vagy az egyéb virtuális emlékeket. A Facebook azonban most új segédet épített be a szolgáltatásba, amely akkor bukkan fel, ha megváltoztatjuk a kapcsolati állapotunkat. A segéd háromféleképpen limitálja a kínos pillanatokat: egyrészt beállíthatjuk, mennyit láthat a tevékenységünkből az exünk, valamint azt, hogy mi mennyit látunk belőle, ezen kívül pedig megszabhatjuk, hogy mások milyen szinten érhetik el azokat a fotókat és egyéb tartalmakat, amelyeken még közösen voltunk megcímkézve.

Kelly Winters, a Facebook termékmenedzsere így fogalmaz a bejelentésben: “Olyan megoldást akartunk fejleszteni, amely segít azoknak, akik épp nehéz időszakon mennek keresztül. Reméljük, ez segít a felhasználóknak a kapcsolataikat könnyebben, kényelmesebben és irányíthatóbban lezárni Facebookon.”

Jelenleg az új segéd a Facebook mobilos kliensében érhető el, és egyelőre csak az Egyesült Államokban. A bejelentés szerint a felhasználói visszajelzések alapján fogják kiterjeszteni a lehetőséget a világ minden felhasználójára a közeljövőben.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C) makes his way to board Air Force One in Riyadh as he head with the First Lady to Israel on May 22, 2017. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.