Tech

Bréking, szó szerint: a szakítás után is segít a Facebook

A szakítás sosem egyszerű, főleg manapság, amikor folyton régi emlékek, és régi szerelmek köszönnek vissza Facebookon. A közösségi oldal mostantól viszont már ebben is segít.

Korábban, ha egy pár szakított, csak annyit kellett tenniük, hogy elkerülik egymást, valamint elpakolják, eladják, esetleg miszlikre tépik a közös emlékeket, fotókat és egyéb egymásra emlékeztető tárgyakat. A Facebook azonban jóval nehezebbé tette ezt a szomorú folyamatot, hiszen egyrészt lépten-nyomon belefuthattunk exünk postjaiba, megosztásaiba még akkor is, ha hirtelen haragunkból kitettük őt az ismerőseink közül.

Eddig legfeljebb a letiltás eszközével élhettünk, ami az illető aktuális tevékenységét elrejtette ugyan, de nem törölte a közös címkézéseket a régi fotókon, vagy az egyéb virtuális emlékeket. A Facebook azonban most új segédet épített be a szolgáltatásba, amely akkor bukkan fel, ha megváltoztatjuk a kapcsolati állapotunkat. A segéd háromféleképpen limitálja a kínos pillanatokat: egyrészt beállíthatjuk, mennyit láthat a tevékenységünkből az exünk, valamint azt, hogy mi mennyit látunk belőle, ezen kívül pedig megszabhatjuk, hogy mások milyen szinten érhetik el azokat a fotókat és egyéb tartalmakat, amelyeken még közösen voltunk megcímkézve.

facebook-szakitas-01

Kelly Winters, a Facebook termékmenedzsere így fogalmaz a bejelentésben: “Olyan megoldást akartunk fejleszteni, amely segít azoknak, akik épp nehéz időszakon mennek keresztül. Reméljük, ez segít a felhasználóknak a kapcsolataikat könnyebben, kényelmesebben és irányíthatóbban lezárni Facebookon.”

Jelenleg az új segéd a Facebook mobilos kliensében érhető el, és egyelőre csak az Egyesült Államokban. A bejelentés szerint a felhasználói visszajelzések alapján fogják kiterjeszteni a lehetőséget a világ minden felhasználójára a közeljövőben.

facebook-szakitas-02

Ajánlott videó

Olvasói sztorik