Tech

Ajándékokkal teli játék lett a Google térképéből

Játékká változott a Google térképe, ösztönzést is kapunk a felfedezésekért, új helyek hozzáadásáért.

A keresőóriás most arra ösztönzi a felhasználóit, hogy nyissák meg a Google Térképet, és keressenek olyan helyeket, amelyeket már meglátogattak, adjanak hozzá új pontokat a térképhez, írjanak ismertetőket, osszanak meg fotókat, javítsák ki a hibás adatokat, vagy válaszoljanak az úti célokkal kapcsolatos kérdésekre.

A “helyi idegenvezetők” projekthez csatlakozók a különböző közösségi tevékenységeikért cserébe pontokat kaphatnak, amelyekkel szinteket léphetnek, a meglépett szintek után pedig különféle előnyöket biztosít számukra a Google. Az első szinten (0+ pont) lévők a havi hírlevél révén bennfentes infókat szerezhetnek, részt vehetnek a Google által szervezett szakmai találkozókon és Hangouts-beszélgetéseken, sőt bizonyos országokban benevezhetnek a helyi idegenvezetők számára szervezett exkluzív versenyekre.

A második szintre (5+ pont) fellépők korai hozzáférést kapnak a Google új termékeihez és szolgáltatásaihoz, a harmadik szinten (50+ pont) lévők pedig virtuális jelvényt kapnak és kapcsolatba léphetnek a többi helyi idegenvezetővel, és bizonyos képzéseken is részt vehetnek. A negyedik szinten (200+ pont) tartózkodók díjmentes 1 TB Google Drive tárhelyet és évente egyéb ajándékokat kapnak, az ötödik szintű (500+) “bennfentes” felhasználók pedig a nyilvános megjelenés előtt tesztelhetik a Google új termékeit.  A megszerzett pontokról és az elért szintekről legegyszerűbben a Google Térkép alkalmazás “Az Ön által hozzáadott tartalmak” menüpontja alatt lehet tájékozódni – fontos, hogy a begyűjtött pontokat adott esetben csak 24 óra késéssel jeleníti meg a rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik