Tech

Ez a mini PC akkora, mint egy pendrive

Az ASUS új, miniatűr számítógépéből akár több darab is elfér egyszerre a tenyerünkben.

A Google által a közelmúltban kiadott első-, illetve második generációs ChromeCast egy pendrive méretű tévéokosító kütyü, melyet bármilyen HDMI-portra rádugva fejlett streaming és mirroring szolgáltatásokat érhetünk el. Míg a szuperolcsó ChromeCast tudása lényegében ennyiben ki is merül, addig a tavasszal bejelentett és most végre világszerte boltokba kerülő Chromebit révén lényegében bármilyen kompabililis kijelző pillanatok alatt komplett Chorme OS-alapú számítógéppé varázsolható.

Snap945

Az ASUS által gyártott és mindössze 75 gramm tömegű Chromebit egyik oldalán egy normál HDMI-csatlakozó található, borítása pedig egy Rockchip 3288-as chipsetet rejt maga alatt. A négy darab Cortex-A17-es processzormag és a Mali-760-as grafikusgyorsítótól ugyan nem várható el világbajnok teljesítmény, ahhoz viszont tökéletesen elegendő lehet ez az SoC, hogy például a webet böngésszük, hogy emaileket olvassunk, vagy hogy dokumentumokat kezeljünk.

Snap946

A 2 GB RAM-mal és 16 GB flashmemóriával felvértezett, többféle divatos színváltozatban készülő újdonság másik végén egy hagyományos USB 2.0 port kapott helyet, melynek révén egeret, billentyűzetet, illetve tárhelyet bővítő pendrive-ot is csatlakoztathatunk hozzá. Említést érdemel továbbá az ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, illetve a mindössze 85 dolláros ár (25 ezer forint), mely némileg elmarad a korábban pletykált 100 dolláros (29 ezer forint) ártól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik