Tech

Őrületes reakcióidő-versenybe kezdhet az ismerőseivel!

Kihívták már a reakcióidő-versenyre a Facebook-on? Nem? Akkor legyen ön az első, aki kihívja a barátait! A Just Park, autós közösségi portál játéka nem csak őrületesen jó móka, de kifejezetten hasznos is.

Megmutatja, hogy a reakcióidőnk alapján, hány évesnek tippel miket a szoftver. A számítás alapja egy 2000 fős, tizennyolc éven felülieket vizsgáló felmérés. A résztvevők adatait kielemezve azt állapították meg kutatók, hogy amíg egy 18 éves agynak nagyjából 296 milliszekundum elég egy válaszreakcióra, addig egy 80 év körülinek már több mint a háromszorosa, 1000 milliszekundumnyi idő kell.

A játékot IDE kattintva éri el. Ha betöltött az oldal, csak annyi dolga lesz, hogy a zöld gombot megnyomva elindítja a virtuális autót, aztán ha a piros stoptáblát látja, benne a fehér tenyérrel, megnyomja bármelyik gombot, amilyen gyorsan csak tudja.

A rendszer azonnal kiírja majd az idejét, illetve, hogy ez milyen idős korú ember eredményének felel meg. Szerencsére többször is lehet próbálkozni, és ne felejtse el, hogy a reakcióidő sok tényezőtől függ még az életkoron kívül, a fáradtság, vagy alkohol fogyasztása például jelentősen növeli. De lehet fejleszteni is, például videojátékokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik