Tech

20 ezer forintos körkijelzős okosóra beépített mobillal

Ez a készülék az okosórák többségétől eltérően abszolút nem jön zavarba, ha nincs mellette egy okostelefon.

A közelmúltban érkezett okosórák túlnyomó többségének közös vonása, hogy nem az okostelefonok kiváltására, hanem azok kiegészítésére szolgálnak, és önmagukban nem sok mindenre használhatók. Az alábbiakban látható új okosóra viszont nagyon jól bírja a magányt, ráadásul hihetetlenül olcsó.

Snap885

Az Oukitel A29 típusjelzésű újdonság mindössze 69 dollárba, vagyis átszámítva mintegy 20 ezer forintba kerül: a fekete, ezüst és arany színváltozatban támadó készülékbe szabványos microSIM-kártyát (2G) lehet becsúsztatni, és segítségével minden további nélkül lebonyolíthatók normál mobilhívások. A minőségre sem lehet egyetlen rossz szavunk sem, hiszen a készülékház teljes egésze rozsdamentes acélból készült, a kijelzőt zafírkristály üveg védi, a szíj pedig valódi bőrből készült – legalábbis a gyártó ezt állítja. A MediaTek chipsetes újdonságban 64 MB RAM és 128 MB flashmemória található, ami azért messze van a csúcskategóriától.

Snap884

Az androidos és iOS szoftveres telefonokkal Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül kommunikáló viselhető kütyü a mai elvárásoknak megfelelően nemcsak lépésszámlálóval és alvásfigyelő funkcióval, hanem pulzusmérővel is fel van vértezve. A hivatalos IP53-as minősítéssel rendelkező, csepálló kivitelű készülék révén egyszerűen vezérelhető a telefonunk zenelejátszója és kamerája, az energiaellátásról pedig egy 320 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Talán az egyetlen negatívum, hogy az 1,22 colos átmérőjű, alul csapott körkijelző csak 240×240 pixeles felbontású, ami elmarad a riválisok 360×360, illetve 400×400 pixeles szintjétől, de persze ezek az okosórák az Oukitel A29 többszörösébe kerülnek. Az ár/érték bajnok új kínai okosóra forgalmazása november 20-én kezdődik meg.

Snap883

Ajánlott videó

Olvasói sztorik