Tech

Az Apple Watch letarolta a piacot

Az almás logós okosóra igen erősen kezdett és jelenleg messze a legnépszerűbb viselhető kütyü.

Az Apple által tavaly szeptemberben bejelentett, majd pedig idén áprilisban piacra dobott Watch okosórából az első héten villámgyorsan eladtak több mint 1,5 millió példányt, ami igen erős kezdésnek számított, és a legfrissebb híradások szerint a készülék az azóta eltelt időkben is igen jól teljesített.

Bár az Apple hivatalosan egyelőre nem nyilatkozott a Watch legfrissebb eladási mutatóival kapcsolatban, a Canalys piackutató cég most arról számolt be, hogy az amerikai vállalat az elmúlt két negyedévben mintegy 7 millió okosórát adott el. Elemzők szerint jelenleg messze az Apple Watch a legnépszerűbb okosóra, mely termékből az elmúlt hónapokban többet adtak el, mint az összes riválisából együttvéve. A Strategy Analytics előrejelzései szerint az okosóra piac idén közel 460 százalékkal fog növekedni, és ennek a fő mozgatórugója nem más, mint az Apple első ilyen terméke.

Emlékeztetőül, a legolcsóbb Watch Sport modell kezdőára 349 dollár (100 ezer forint), a középkategóriás Watch alapára 549 dollár (158 ezer forint), a prémium anyagokkal támadó Watch Edition pedig legolcsóbban 9999 dollárért (2,88 millió forint) vihető haza. Az abszolút plafont pedig azok a Watch Edition példányok jelentik, melyek árcéduláján nem kevesebb mint 16999 dolláros (4,9 millió forint) összeg olvasható. Az Apple okosórájának gyári szíjai sem éppen olcsók, ezeknek a kiegészítőknek az ára ugyanis 49 és 449 dollár (14-129 ezer forint) között mozog.

Snap842

Ajánlott videó

Olvasói sztorik