Tech

Menő lesz a GoPro első drónja

A legnagyobb akciókamera gyártó is belép a drónok piacára, és várhatóan alaposan lenyomja az árakat.

Ha azt mondjuk, hogy akciókamera, akkor legtöbbünknek vélhetően azonnal a GoPro jut eszébe, ami nem is csoda, hiszen a közvélekedés szerint ebben az iparágban ez a gyártó készíti az etalon kategóriás kütyüket. A GoPro azonban a jelek szerint nem kíván megmaradni azon a szinten, ahova eddig elért, hanem tovább szeretne ugrani onnan, még pedig saját gyártmányú drónjai révén.

Nyílt titok, hogy a GoPro hamarosan várhatóan piacra dobja első több rotoros, nagyfelbontású kamerás repülő készülékeit. Pletykák szerint a gyártó alaposan át fogja rendezni a piacot, ugyanis a legolcsóbb távirányítható drónja már 500 dollár ellenében hazavihető lesz, de a drágább példányok sem kerülnek majd többe 1000 dollárnál. Fontos megjegyezni, hogy a GoPro nem játék kategóriás, hanem akár munkára is kiválóan használható drónokkal kíván megjelenni a piacon, várhatóan valamikor 2016 első felében.

A cég egy drónos videót egyébként már nyilvánosságra is hozott: az alábbi felvételt egy négyrotoros, vadonatúj stabilizátoros GoPro drónnal rögzítették, és az utómunka során sem használtak semmilyen extra stabilizáló effektet, vagy egyéb trükköt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik