Tech

Jövő héttől csaphatunk le az Apple hatalmas új tabletére

A minden korábbinál nagyobb méretű Apple tabletre vágyók hamarosan végre révbe érhetnek.

Az Apple szeptember elején leplezte le gigantikis méretű tabletét, az iPad Prót, mely azonban a vele együtt bejelentett iPhone 6s párostól eltérően mind a mai napig még nem jelent meg a kereskedelmi forgalomban. Jól értesült források most arról számoltak be, hogy az Apple november 11-én, vagyis jövő hét szerdán kezdi meg az új tablet forgalmazását, mely első körben várhatóan csak az Egyesült Államokban lesz kapható. Az alapmodell ára 799 és 949 dollár között mozog, a 128 GB-os LTE-s csúcsverzióért pedig 1079 dollárt kérnek el. Az Apple pencil ára 99 dollár, a Smart Keyboard nevezetű külső billentyűzet árcéduláján pedig 169 dolláros összeg olvasható.

Snap771

A 305,7×220,6×6,9 milliméter méretű, illetve 713 gramm tömegű Apple iPad Próban lévő IPS LCD érintőkijelző 12,9 colos képátlón 2732×2048 képpontot vonultat fel, ily módon a pixelsűrűsége 265 ppi. A display nemcsak ujjbeggyel, hanem akár cerkával is kezelhető: a gyártó kifejezetten ehhez a készülékhez fejlesztette ki az Apple Pencil nevet kapott aktív stylust, melyet sajnos időről időre töltőre kell dugnunk.

Snap772

A minden körülmények mellett fürge működésre a vadonatúj 64 bites A9x chip jelent garanciát, mely 1,8-szor nagyobb átlagteljesítménnyel rendelkezik, mint a tavaly kijött Apple iPad Air 2-ben lévő A8x processzor. A gyártó közlése szerint az iPad Pro gyorsabb mint az elmúlt évben legyártott hordozható PC-k 90 százaléka. A négyhangszórós tablet előlapi kamerája révén 1,2 megapixeles szelfik készíthetők, a hátoldali kamera pedig 8 megapixeles felbontású. Az ac Wi-Fi-s, LTE mobilnetes és Bluetooth 4.0 kompatibilis tablet ezüst, szürke és arany színváltozatokban készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik