Tech

Mától fizethet elő YouTube-ra… ha az óceánon túl lakik

Tényleg elindult a fizetős YouTube, már csak az a kérdés, mikor ér át az óceánon a VIP szolgáltatás.

A Google a múlt héten jelentette be, hogy a YouTube felhasználók számára fizetős lehetőséget is felkínál, ma pedig el is indult a VIP szolgáltatás. A YouTube Red 9,99 dolláros havi díj ellenében vehető igénybe, de az első hónapban ingyenesen megismerkedhetünk a benne rejlő lehetőségekkel. Legalábbis akkor, ha az Egyesült Államokban élünk, első körben ugyanis kizárólag az USA-ban érhető el a YouTube Red.

Először akkor szögezzük le gyorsan, mi változik a “nem fieztős” YouTube-on:

  • Semmi.

Szóval nyugalom, előfizetés nélkül is minden marad a régiben, csak kapjuk az arcunkba a reklámokat, és mobilon továbbra is kissé macerás marad a videók kezelése. De akkor pontosan miért is éri meg előfizetni?

  • A videókon normál esetben megjelenő összes reklámtól megszabadulunk, tehát nem lesz  felbukkanó kis hirdetési csík, vagy a videó lejátszása előtt teljes ablakban megjelenő spot sem. Mindez a webes felületre és a mobilos alkalmazásokra egyaránt érthető.
  • Ha mobilon mondjuk nem annyira a videó képi tartalma érdekel, hanem háttérben futtatva, zene hallgatására használnánk a YouTube-ot, többé nem szakad meg a lejátszás, amikor más alkalmazásra váltunk, vagy lezárjuk a telefon kijelzőjét.
  • Néhány olyan exkluzív tartalom is elérhetővé válik, amiket az ingyenes ügyfelek nem láthatnak. Ezek kifejezetten a YouTube számára (vagy akár az aktív közreműködésükkel) készített interjúk, streamek és egyéb videók lehetnek.

A YouTube Red előfizetők egyébként egyben a Google Play Music szolgáltatásának is ügyfelei lesznek, és fordítva, tehát ha valaki már fizetős felhasználója a zeneszolgáltatásnak, automatikusan “Red módban” használhatja a videós szolgáltatást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik