Tech

Kézmozdulatokból is ért a Google szuper Wi-Fi routere

A Google ezúttal egy minden hájjal megkent és rendkívül könnyen kezelhető routerrel rukkolt elő.

A keresztségben Google OnHub nevet kapott újdonság nem más, mint egy a Google és a tajvani Asus által közösen kifejlesztett egyedi router. Az AC1900-as készülék belsejében nem kevesebb mint tizenhárom antenna található, melyek közül hat a 2,4 GHz-es frekvenciáért, hat az 5 GHz-es frekvenciáért, egy pedig a folyamatos wireless monitoring funkciókért felel.

A felfelé keskenyülő hengerformájú router szükség esetén automatikusan képes csatornaváltásra, de persze csak akkor, ha éppen a felhasználók nem végeznek aktív tevékenységet. A készülék alsó szekciójában egy látványos fényt kibocsátó működésjelző LED-világítás található, felül pedig egy különleges mozgásérzékelő figyel: a router akár egyszerű kézmozdulatokkal is kezelhető, így például egyetlen legyintéssel nagyobb sávszélesség adható a kívánt kütyüknek.

Snap738

A 802.11ac/a/b/g/n szabványú Google OnHub többek közt Bluetooth Smart Ready, Weave és 802.15.4 támogatással is rendelkezik, vagyis egészen jövőtállónak mondható. A jövőben számos automatikus firmware frissítést kapó router belsejében egy 1,4 GHz-es duplamagos processzor, 1 GB RAM, 8+4 GB flashmemória, valamint egy gigabites Ethernet switch található. Az Ethernet és USB 3.0 portokkal felvértezett készülék beállításához egy androidos vagy iOS szoftveres okostelefonra/tabletre van szükség. A szürke színben készülő router november 3-tól 219 dolláros (62 ezer forint) áron lesz kapható. Megjegyzendő, hogy a Google kínálatában fellelhető egy másik, TP-Link eredetű OnHub router is, mely 199 dollárba (56 ezer forint) kerül, de mozgásérzékelés nincs benne.

Snap737

Ajánlott videó

Olvasói sztorik