Tech

Iszonyatosan csenget a kassza az Apple-nél

Minden jel arra mutat, hogy az almás logós gyártó rakétája továbbra is felfelé szárnyal.

Az Apple nyilvánosságra hozta legfrissebb gazdagsági mutatóit, melyből kiderül, hogy az amerikai nagyvállalat a 2015-ös üzleti évének utolsó negyedévében 51,5 milliárd dolláros bevételre tett szert, ami jelentős növekedést jelent az előző esztendő hasonló időszakában regisztrált 42,5 milliárd dolláros összeghez képest. Nem meglepő módon a cég nyeresége is az egekben van: az Apple egy év alatt 8,5 milliárd dollárról 11,1 milliárd dollárra növelte a profitját.

A kiváló eredmények nagyrészt a világszerte iszonyatosan kelendő iPhone okostelefonoknak köszönhetők. Az Apple arról számolt be, hogy az elmúlt három hónapban globálisan mintegy 48 millió iPhone-t adott el – összehasonlításképp tavaly ilyenkor 39,2 millió, tavalyelőtt pedig még “csak” 33,8 millió almás mobil került forgalomba. A gyártó táblagépei ezzel szemben folyamatosan veszítenek piaci részesedésükből: míg tavalyelőtt ebben a három hónapos időszakban 14,1 millió, tavaly pedig 12,3 millió iPad talált gazdára, addig most csak 9,8 millió ilyen készüléket tudott értékesíteni az Apple. Számítógép fronton az Apple 5,5-ről 5,7 millióra tudta növelni az eladott Mac-ek számát.

Megjegyzendő továbbá, hogy az Apple azzal számol, hogy a jelenlegi negyedévben mintegy 75,5-77,5 milliárd dolláros forgalmat fog lebonyolítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik