Tech

Hamarosan borzasztó egyszerű lesz bárkivel kapcsolatba lépni a Facebookon

Új funkciót ad az üzenetfelülethez, illetve a mobileszközökön futó Messenger szolgáltatásához a következő napokban a Facebook. A cél, hogy könnyebben tudjunk kapcsolatot teremteni olyan emberekkel, akik nem a barátaink a közösségi hálózaton.

Az új funkció neve „message requests”, vagyis „üzenet felkérés” lesz. Jelenleg, ha olyan embernek küldünk üzenetet, aki nem ismerősünk a Facebookon, akkor az illető nem kap erről értesítést, és maga az üzenet sem a „beérkező üzenetek” mappába kerül, hanem az „egyéb”-be. Vagyis a címzett csak akkor veszi észre, hogy valaki próbálja elérni, ha ellenőrzi az „egyéb” mappát, márpedig ezt, a legtöbben nem túl sűrűn csinálják.

kép: Facebook
kép: Facebook

Egy ideje lehetőség van arra, hogy fontos esetben, egy dollár (280 forint) körüli összegért, ismeretleneknek is közvetlenül a „beérkező üzenetek” mappájába írjunk, de ez most feleslegessé válik. Ehelyett felkérést küldhetünk neki, amit ha az illető elfogad, máris beindulhat a közvetlen kommunikáció.

„Ezentúl, elég csak a nevét tudni annak az embernek, akivel beszélni szeretnénk virtuálisan” – írja David Marcus, a Facebook Messenger üzletágának vezetője.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik