Tech

Hozzánk is megérkezik a legújabb Gear S2 okosóra

Az IFA-n bejelentett viselhető kütyü hamarosan Európában, így többek közt hazánkban is kapható lesz.

A Samsung a szeptember elején Berlinben megrendezett IFA szakkiállításon leplezte le vadonatúj okosóráját, az elődeitől eltérően nem szögletes, hanem körszámlapos Gear S2-t. Az újdonság első 1000 példányára dél-koreai vásárlók csaphattak le a cég weboldalán, ahol is kevesebb mint 2 óra alatt elfogyott az említett mennyiség. A készülék amerikai és ázsiai forgalmazása október 2-án kezdődött meg, a legfrissebb híradások pedig arról szólnak, hogy Európában november 12-től lesz kapható a készülék. Magyarországon jelenleg előrendelhető státuszú az okosóra, melynek legolcsóbb példányait 95 ezer forintos áron listázzák, a drágább változatok ára pedig 110 ezer forint magasságában mozog.

Snap724

Az IP68-as minősítésű, vízálló kivitelű Samsung Gear S2 alig 11,4 milliméter vastag, könnyű és kompakt dizájnjának köszönhetően kényelmes viseletet biztosít. 1,2 colos Super AMOLED kijelzője 360×360 pixeles felbontású (302 ppi-s pixelsűrűség). Az optimalizált Tizen OS-nek és az 1 GHz-es, kétmagos processzornak köszönhetően a Samsung Gear S2 a Samsung szerint gyorsan és pontosan hajt végre bármilyen rá váró feladatot. A RAM 512 MB-os, a flashmemória pedig 4 GB kapacitással rendelkezik. A felhasználók egyetlen pillantással bármikor követni tudják a naptár és az e-mail értesítéseiket, valamint a híreket, vagy közvetlenül üzenetet is küldhetnek róla. Az egyedi forgatható előlapkeret és a “Home”, valamint “Back” gombok biztosítják a gyors, és pontos használhatóságot, valamint az értesítésék és alkalmazások kényelmes elérését. A Gear S2 3G kapcsolattal is választható, amely magában foglal egy e-SIM-et, így a gyors funkciókat akkor is végre tudjuk vele hajtani, ha nincs a telefonunk a közvetlen közelünkben.

Jó hír, hogy a kütyü minden olyan okostelefonnal kompatibilis, melyen Android 4.4, vagy újabb operációs rendszer fut, illetve legalább 1,5 GB RAM-mal fel van vértezve. A b/g/n Wi-Fi, illetve Bluetooth 4.1 kompatibilis Samsung Gear S2 sötétszürke házzal és sötétszürke karpánttal, valamint ezüst házzal és fehér karpánttal lesz elérhető. A fekete Samsung Gear S2 classic bőrszíjjal lesz kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik