Tech

2016-ban jön a Microsoft okosítható böngészője

A redmondi mamutcég jövőre komoly újdonságokkal kíván szolgálni Edge fronton.

A Microsoft idén július végén adta ki legújabb operációs rendszerét, az elmúlt hónapokban igen dinamikus előretörést produkált Windows 10-et. Az új OS rengeteg újdonságot hozott a sokat kritizált elődjéhez, a Windows 8.1-hez képest, melyek egyike az Internet Explorert váltó Edge webböngésző. Az Edge-et sok mindenért lehet szeretni, de sokan azért kritizálják, mert hiányzik belőle a kiegészítők támogatása.

A Microsoft természetesen hallgat a felhasználói visszajelzésekre, és ígéretet tett arra, hogy hamarosan meghonosítja a kiegészítőket az újgenerációs böngészőben. Némi üröm az örömben, hogy erre még nem a novemberben érkező komolyabb Windows 10 frissítés keretein belül kerül sor, hanem csak valamikor 2016-ban. A Microsoft egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy a vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy a felhasználók személyre szabott webes élményben részesülhessenek, éppen ezért az Edge-hez egy rendkívül modern, biztonságos és stabil kiegészítő támogatást fognak kiadni.

Érdekesség, hogy míg a Windows 10 piacrésze már a 6,6 százalékot is meghaladja, addig a számítógépeknek jelenleg még csak 2,4 százalékán használnak Edge böngészőt, Magyarországon pedig még a 0,6 százalékot sem éri el a Microsoft új böngészőjének a piacrésze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik