Tech

Gondban a Microsoft és a Twitter, repülnek a dolgozók

Minden jel arra mutat, hogy a Microsoft továbbra is komoly gondokkal küszködik, és a Twitternél sem túl rózsás a helyzet.

Satya Nadella, a Microsoft első embere idén júliusban számolt be arról, hogy 7800 fős létszámcsökkentést hajtanak végre a vállalatnál: az utácra kerülő alkalmazottak túlnyomó többségét a vállalat mobil részlegétől bocsátották el. Most pedig kiderült, hogy a munkaerő leépítés még mindig nem ért véget a redmondi vállalatnál, mely újabb 1000 munkatársától válik meg.

A Microsoft szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a vállalat több részlegétől és több országban bocsátják el ezt az újabb ezer embert, ami egyébként kevesebb mint a Microsoft teljes munkaerő-állományának az 1 százaléka. Jól értesült források tudni vélik, hogy ezúttal főleg a gazdasági és jogi osztályokról bocsátanak el Microsoft alkalmazottakat.

A Microsofthoz hasonlóan nemrégiben a Twitter is elbocsátásokról számolt be: a népszerű mikroblog szolgáltatás 336 munkahelyet szüntet meg, ami mintegy 8 százalékos leépítést jelent. Érdekesség, hogy a jelenleg mintegy 316 millió aktív felhasználóval rendelkező Twitternél minden második alkalmazott mérnök.

Snap713

A Microsoft mobilos leépítése még nem számított csodának, jó ideje érett a lépés, hiszen a Nokia mobil részlegének megvásárlása után a Lumia telefonok forgalma továbbra sem ostromolta az egeket. Ugyan a vállalat nagy reményeket fűz a Windows 10 mobilos változatának megjelenéséhez, de a szakértők szerint egyelőre nem a csempés telefonoktól kell félnie az Androidot futtató készülékeknek és az iPhone-oknak. Az újabb leépítésekre azonban egyelőre nincs hivatalos magyarázat, mint ahogy a látszólag jól működő Twitternél sem volt jele hasonló lépésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik