Tech

Nagy Windows 10 frissítés érkezik november elején

Aki már frissített a legújabb Microsoft operációs rendszerre, készüljön fel egy méretes letöltésre.

A Windows 10 még elődeinél is kevesebb beleszólást hagy a felhasználóknak abba, hogy szeretnék-e telepíteni az aktuális biztonsági, vagy épp tartalmi frissítéseket. Eleve úgy adták ki a Windows legújabb verzióját, hogy kijelentették: ezzel lassan vége az újabbnál újabb verziószámú rendszereknek, készüljünk fel a telefonokhoz hasonlóan folyamatos foltozgatásokra és frissítgetésekre, mert így lehet mindig naprakész a környezet.

A Microsoft most bejelentette, hogy a szokásos, hetente kiadott biztonsági patcheken felül lassan elkészül a következő nagyobb lélegzetű rendszerfrissítés. A Thresold 2 nevű csomag terítése nobember első hetében kezdődhet, és egy elég jelentős méretű letöltéssel lehet számolni.

A csomag egyrészt több kezelőfelületet érintő változást hoz majd, olyanokat is, amelyeket eredetileg a Windows 10 megjelenésekor szerettek volna kiadni. Ezek között lesz például az alkalmazások közötti váltást megkönnyítő színes fejlécek megjelenése, de faragnak a visszatért Start menüben megjelenő csempék elrendezésén, valamint a különféle alkalmazásokra jobb gombbal kattintva megjelenő menük tartalmán is. A Windows 10-re célzó csomaggal együtt frissül az üzenetküldő és a Skype Video alkalmazás, utóbbi natív módon is beépül a rendszerbe.

Kimarad viszont az Edge böngészőhöz tervezett nagyobb patch, ez egy meg nem nevezett későbbi időpontra tolódik, most csak kisebb javítások érkeznek az Internet Explorer családot hosszú idő után felváltó böngészőhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik