Tech

Minden percben valami újat tanít ez a weboldal

Íme egy csattanós válasz azoknak, akik szerint az interneten csak pornó van, és káromkodás.

A Dalai Lámának eddig 14 elismert reinkarnációja volt. A Titanic első útján, 1912 április 15-én 1517 áldozattal együtt süllyedt el. A Manchester United nyerte meg eddig legtöbbször az angol futballkupát, összesen 19-szer. Sir Isac Newton mindössze 23 évesen fogalmazta meg a gravitáció elméletét.

Ezeket a tényeket, és még sok egyebet a factoclock nevű oldal dobálja fel egymás után. Ahogy az oldal alcíme és a fejlécben található órák is jelzik, a készítőknek az égvilágon semmilyen más célja nincs, csak az, hogy percenként egy-egy érdekes tényt villantsanak fel a nagyvilágból. Komolyan, még hirdetések sincsenek, legalábbis egy sem bukkant fel legalább fél órán keresztül. A cikk írása közben elkezdtem nézni az oldalt, majd jó néhány perccel később azon kaptam magam, hogy mást sem csinálok, mint olvasom a rövid tényeket, majd pedig várom, hogy újra váltson az óra, és jön az újabb érdekesség.

Például olyanokat, hogy a spanyol konkvisztádorok aztékok feletti győzelmét nem a fegyverek, vagy a bonyolult stratégia segítette elő leginkább, hanem az általuk “szállított” addig ismeretlen európai járványok. És azt ki tudta, hogy a Leia hercegnő szerepében híressé vált Carrie Fisher 1978-ban a Beatles-dobos Ringo Starr “You’re Sixteen” című klipjében a zenész csaját alakította? Na jó, nem írom le mindet, nézegessék önök is a factoclock.com oldalt, és tanuljanak érdekes dolgokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik