Tech

Játsszon ön is Bud Spencerrel és Terence Hillel!

Aki hiányolja a pofozkodós filmek hangulatát, most videojáték formájában bújhat a legendás páros bőrébe.

Bár még mindig nem múlhat el karácsony és egyéb sátoros ünnepnap anélkül, hogy a különféle hazai tévécsatornákon ne menjen legalább 4-5 film Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével, a bunyós páros már jó ideje nem forgatott együtt. Egy olasz programozó-csapat azonban sem filmek, sem pedig játékok terén nem lehet meg retróhangulat nélkül, ezért a két mániájukat mixelve nekiláttak egy új játék elkészítésének. A 8 és 16 bites játékok hőskorát idéző grafikához és játékmenethez a Spencer-Hill páros által elhíresült spagetti western hangulat párosul, és a már elérhető demó alapján úgy tűnik, minden olyan olvasónknak örömet okoz majd, aki a nyolcvanas évek környékén szocializálódott.

Azt ugyan egyelőre nem tudni, mikor jelenhet meg a Schiaffi&Fagioli (azaz Pofonok és bab) című játék végleges változata, az olasz fejlesztők máris elérhetővé tettek egy ingyenesen kipróbálható demót. Persze ez a változat még több sebből vérzik (például csak olasz nyelven kommunikál, a billentyűzetet pedig nem árt kezdés előtt angol kiosztásúra állítani), de máris széles vigyort csalhat a retrórajongók arcára.

Az ördög jobb és bal keze című klasszikusra alapozó kalandban még viszonylag monoton pofozkodás folyik, de ez valószínűleg kibővül a végleges játék megjelenésére. Az viszont már most zseniális, hogy akár ketten is játszhatunk egyszerre, de a filmekből ismert bizarr módszerekből már itt is visszaköszön néhány, például a már leütött ellenfeleket is fegyverként használhatjuk, valamint egy házba berontva minden bent lévőt kiütlegelhetünk az ablakon át. A pályán megjelenő DeLorean funkciójáról még sejtésünk sincs: lehet, hogy csak a Vissza a jövőbe jubileum miatt bukkan fel, de annak még jobban örülnénk, ha a teljes játékban ezzel lehetne átmenni más Spencer-Hill filmek idejébe, és végigpüfölni például a Kincs ami nincs szigetére támadó kalózokat.

A demót ezen a címen lehet letölteni, aztán játék közben érdemes reménykedni abban, hogy a filmek jogait birtokló cégek nem tenyerelnek bele a projektbe. Amint a készítők is írják, játékuk csupán tiszteletadás, de nem hivatalos kiadvány, szóval azért még fennáll annak a veszélye, hogy valaki elkaszálja az egészet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik