Tech

Körbefotóztuk a zsebrevágható új prémium fotómasinát

A PowerShot G9 X-et azoknak tervezték, akik egy prémium kategóriás, zsebméretű fényképezőgépet szeretnének.

A párizsi Canon Expo 2015 kiállításon járva az EOS M10-es MILC modell és a haladó fotósoknak szánt PowerShot G5 X mellett a rendkívül kompakt kialakítású prémium PowerShot G9 X-et is kézbe fogtuk. Az újdonság mindössze 98x58x31 milliméter méretű, a mérlegen pedig alig 209 grammot nyom, viszont egy a kategóriátlagnál jelentősen nagyobb méretű, egész konkrétan 1 colos BSI-CMOS képérzékelő került bele, mely 20 millió képpontot vonultat fel és igen alacsony képzajjal kecsegtet.

IMG_1878_resize

A legnagyobb választható felbontás 5472×3648 pixel, a képarány 4:3, 3:2, illetve 16:9 lehet, a fényérzékenység ISO125 és ISO12800 között állítható, a képfeldolgozásról pedig egy nagyteljesítményű Digic 6 processzor gondoskodik. A PowerShot G9 X 28 mm-es széles látószögű, f/2-4,9, 3-szoros optikai zoomobjektívje lehetővé teszi az éles és részletgazdag képek készítését, még mozgás közben, illetve kedvezőtlen fényviszonyok között is, a Canon ugyanis egy kiváló öttengelyes képstabilizátort is pakolt a masinába. A 3 colos és 1,04 millió alképpontos érintőkijelző ezúttal fixen beépített és nincs mellett elektronikus képkereső, hanem csak néhány nyomógomb. A gyártó közlése szerint egy feltöltéssel mintegy 220 felvétel készíthető.

IMG_1880_resize

A PowerShot G9 X többféle kreatív üzemmódot és csatlakoztatási lehetőséget is kínál. Remek éjszakai felvételek készíthetőek a csillagos égboltról a Star üzemmód segítségével, Creative Shot üzemmódban pedig automatikusan használhatók retro szűrők. A Wi-Fi alapú Remote Shooting lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép legfontosabb funkcióihoz az okos készülékünkről férjünk hozzá, és még több kreatív fotó beállítást próbáljunk ki. A beépített Wi-Fi és NFC csatlakozás révén igen egyszerűvé válik a fotók és filmek továbbítása az okos készülékre, és a közösségi médiában való közvetlen megosztása, vagy akár a képeknek közvetlenül a fényképezőgépről történő biztonsági mentése egy felhőalapú tárhelyre (például az irista-ra vagy a Google Drive-ra).

A Full HD (60 fps) videófelvevős, 6 fps-es sorozatfelvevős, RAW támogatással rendelkező és beépített ND-szűrős Canon PowerShot G9 X forgalmazás novemberben kezdődik meg, az árcédulán 529 dolláros (145 ezer forint) összeg lesz olvasható.

Galéria

Ajánlott videó

Olvasói sztorik