Tech

Melyik böngészőt szeretjük a legjobban?

Vajon az Internet Explorert, a Chrome-ot, vagy a Firefoxot használjuk a legtöbben Magyarországon? Máris eláruljuk!

A számítógépeink, illetve egyéb kütyüjeink egyik legtöbbet, ha nem a legtöbbet használt szoftvere nem más, mint a webbrowser. Van aki mind a mai napig az Internet Explorerre esküszik, mások szerint csakis a Firefox lehet üdvözítő, megint mások pedig a Chrome-ot favorizálják. De mit mond a többség?

Nos, a Gemius Rankings által rögzített legfrissebb, szeptember közepén felvett adatok alapján elmondható, hogy jelen pillanatban a Google-féle Chrome Magyarország legnagyobb népszerűségnek örvendő webböngészője, mely mintegy 35,8 százalékos piacrésszel rendelkezik. Mintegy 10 százalékponttal lemaradva következik mögötte a sokáig első helyen tanyázott Mozilla Firefox, mely jelenleg körülbelül 25,1 százalékos részesedessél bír a hazai piacon – összehasonlításképp, a “tűzróka” tavaly ilyenkor még 32,6 százalékon állt.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 10,3 százalékos Chrome Mobile állhat fel, majd pedig a Microsoft jó öreg Internet Explorere következik, mely Magyarországon nem túl népszerű, hiszen a legfrissebb adatok szerint csak 9,8 százalékot tudhat magáénak – az IE tavaly ilyenkor még 13,4 százalékon állt. Az ötödik és hatodik helyen a 8,5 százalékos Webkit Mobile, illetve a 2 százalékos Opera található, a hetedik az 1,8 százalékos IE Mobile, a nyolcadik pedig az 1,5 százalékos Facebook in-app Browser.

A böngészőcsaládok rangsorát a Gemius a magyarországi internetezők magyar webhelyeken történő látogatásai alapján állítja össze: a rangsort olyan webhelyek oldalletöltés számai alapján állítják fel, amelyek részt vesznek a gemiusTraffic kutatásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik