Tech

Nagyot bakizott Edward Snowden

Az amerikai lehallgatási botrányt kirobbantó fiatalember néhány napja nyilvános fórumon is kommunikálni kezdett, de ezzel kapcsolatban nem figyelt egy apróságra.

Edward Snowden, az ideiglenesen orosz menedékjogot élvező egykori adatszivárogtató egyre többet szerepel a médiában, mintha egyfajta nagy visszatérést lebegtetne. A megfigyelési botrányt adatszivárogtatással kirobbantó fiatalember, miután elmenekült az Egyesült Államokból, jó ideig viszonylagos hallgatásba burkolózott, de az elmúlt időszakban betelefonálások erejéig feltűnt különféle műsorokban. Szeptember végén pedig sokak által várt lépést tett, saját fiókot nyitott Twitteren.

Azóta elég sűrűn kommunikál a 140 karakteres üzeneteket engedélyező mikroblogon, többnyire a megfigyeléssel kapcsolatos hírekre koncentrálva. Egyik utolsó bejegyzése szerint azonban az internetes világ fenegyerekéről kiderült, hogy néha ő is követ el biztonsági szarvashibákat.

Snowden ugyanis a Twitter-fiók létrehozásakor nem kapcsolta ki azt a funkciót, amely e-mailes értesítést küld minden tevékenységről, beleértve az új követők csatlakozását, a postok kedvelését, továbbosztását, valamint a személyes üzenetek érkezését. Egy átlagos felhasználónál ez nem jelent gondot, napi néhány értesítés még senkit nem zavart. Snowdent azonban ma már 1,2 milliónál is többen követik, és tonnaszám kedvelik, osztják az üzeneteit. Így tehát az első napokban minden ilyen tevékenységről e-mailt kapott. Külön, egyenként. Ez pedig gyakorlatilag romba döntötte a postafiókját, ugyanis az érkező értesítések mérete meghaladta a 47 gigabájtot.

A fenegyerek önironikusan ennyit írt ki a történtekről: “Elfelejtettem kikapcsolni az értesítéseket. A Twitter külön e-mailt küldött minden egyes követőről, kedvelésről, továbbításról és személyes üzenetről. 47 gigabájtnyi emlékeztetőt. #megtanultamaleckét”. Valamiért azt sejtjük, az automatikus értesítést engedélyező kis kapcsolója már “off” állapotban van…

snowden-tweet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik