Tech

Álom munkahely: Technikai Design Stúdió nyílt Budapesten

A BT új részlege közel száz magasan kvalifikált mérnöknek biztosít kreatív munkakörnyezetet informatikai és hálózati megoldások tervezéséhez.

A hazánkban 1600 főt foglalkoztató British Telecom (BT) megnyitotta “Technikai Design Stúdióját” Budapesten, amely a világvállalat első ilyen, rugalmas és kreatív munkavégzést segítő irodai környezete. Az új részleg a BT hazánkban működő Európai Szolgáltató Központjának keretein belül működik majd, a stúdió már közel száz magasan kvalifikált és tapasztalt mérnököt foglalkoztat Magyarországon. Az itt dolgozó szakemberek végzik a BT európai ügyfelei által igényelt komplex kommunikációs szolgáltatások, hang és adatátviteli hálózati megoldások és ügyfélkapcsolati alkalmazások teljeskörű tervezését és fejlesztését.

Snap460

A most átadott design stúdió belsőépítészek által tervezett és kialakított speciális, rugalmas és inspiratív munkakörnyezet. Célja, hogy hozzájáruljon a kreatív gondolkodás és az alkotó folyamat hatékonyságához, a problémák és megoldások innovatív megközelítéséhez. A különleges irodát a magas szintű tervezőmunkához szükséges technikai eszközökkel szerelték fel – többek között egy olyan folyamatos élő videókapcsolattal, amely mintegy “nyitott ablakként” köti össze a hazai stúdiót a BT többi irodájával világszerte, lehetővé téve ezáltal a folyamatos kapcsolattartást, az információcserét és az együttgondolkodást.

Snap461

A helyszín kialakításánál a tervezők odafigyeltek a megfelelő világításra és akusztikára, továbbá arra, hogy a stúdió egyaránt támogassa a csapatmunkát és az önálló munkavégzést is. A stúdiót kényelmes pihenőhelyiségekkel látták el, ergonomikus kialakítású ülőhelyei kikapcsolódásra és szűk körű megbeszélések megtartására egyaránt alkalmasak. A “kreatív tárgyaló” a modern berendezése mellett a legfrissebb szakirodalmat tartalmazó könyvtárnak ad otthont.  Az irodatérben szintén találhatóak olyan egyszemélyes, elszigetelt munkaállomások, amelyek tökéletes környezetet biztosítanak a nagy koncentrációt igénylő,  önálló munkavégzéshez. A dolgozók kényelméhez további olyan berendezési tárgyak járulnak hozzá, mint az állítható magasságú asztalok vagy az állva történő munkavégzést segítő bázisok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik