Tech

Leleplezték a Google új tévéokosítóját

Vadonatúj design és gyorsabb Wi-Fi jellemzi az új Chromecastot, mely azonban sajnos még mindig nem 4K kompatibilis.

A Google 2013 nyarán leplezte le azt a bizonyos Chromecast nevezetű apró készülékét, mely első blikkre úgy néz ki, mint egy hagyományos pendrive, annál azonban jelentősen szélesebb szolgáltatási körrel bír. A már több mint 20 millió példányban értékesített Chromecastot egyszerűen be kell dugni a tévénk egyik szabad HDMI-portjára, majd pedig Wi-Fi-n keresztül csatlakozhatunk rá a mobilunk, tabletünk vagy notebookunk révén, és ily módon számos különböző tartalmat streamelhetünk át nagyképernyőre.

Snap453

A Google San Francisco-i sajtórendezvényén most pedig bemutatkozott a második generációs Chromecast, melyet kiszivárgott képeken nemrégiben láthattunk már, így vélhetően keveseknek okoz sokkot a készülék újszerű köralakú formája. Míg az előd csak b/g/n kompatibilis Wi-Fi-t tud, addig az új jövevény már komplett a/b/g/n/ac és dual-band támogatással büszkélkedhet, Fast Play nevezetű új funkciója révén pedig minden korábbinál gyorsabban tolhatunk rá különböző tartalmakat. Kár, hogy a maximális támogatott felbontás 1920×1080 pixel (Full HD), vagyis még az új Chromecast sem képes megugrani a manapság egyre szélesebb körben használt 4K Ultra HD szintet.

A háromféle színváltozatban készülő, Android (4.1+), iOS (7.0+), Windows (7+) és Mac OS X (10.7+) kompatibilis új Chromecast ára 40 euró, vagyis átszámítva mintegy 12500 forint.

Snap452

Ajánlott videó

Olvasói sztorik