Tech

Pixel C néven támad a Google új tablete

A keresőóriás a mai napon várhatóan nemcsak új mobilokat, hanem egy új táblagépet is le fog leplezni.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Google ma San Franciscóban fogja bejelenteni két új okostelefonját, az LG által gyártott Nexus 5X-et és a Huawei-féle Nexus 6P-t, azonban természetesen ezen Android 6.0-ás mobilokon kívül is lesznek még újdonságai a vállalatnak. Ilyen a második generációs Chromecast, vagy például az alábbiakban taglalandó új tablet.

A keresztségben érdekes módon nem Nexus, hanem Pixel nevet kapott újdonság előlapját az előzetes információk szerint egy 10,2 colos képátlójú és 308 ppi pixelsűrűségű érintőkijelző uralja, mely 500 nites maximális fényereje révén még erős napsütésben is jól látható képet produkál. A megfelelő számítási teljesítményre egy négymagos Nvidia Tegra X1 chipset jelent garanciát, mely 3 GB RAM társaságát élvezi.

A design tekintetében állítólag az új Chromebook Pixelre hasonlító Pixel C tablet egyébként nem Chrome OS-t, hanem Androidot futtat, és vadonatúj USB Type-C csatlakozó aljzat figyel rajta. A külső billentyűzettel társítható és a boltokba várhatóan novemberben megérkező Google táblagép ára egyelőre ismeretlen.

Snap436

Ajánlott videó

Olvasói sztorik