Tech

Minden fénykép odaveszett: 21 merevlemezt loptak el a fotóstól

Amikor azt gondoljuk, hogy minden fontos adatunk biztonságosan le van mentve, akkor jöhet egy betörő, és mindent magával vihet.

Az Egyesült Államokbeli Oaklandben élő Jennifer Little főállású fényképészként tevékenykedik, és a múlt héten egyik nap arra tért haza, hogy teljesen kirabolták az irodájaként is használatos otthonát. A hölgyet ily módon igen komoly kár érte, melynek nagy része azonban nem anyagi vonatkozású.

A tolvajok magukkal vitték a fotós nyolc fényképezőgépét és az azokhoz való objektíveket, ezenkívül pedig nem kevesebb mint huszonegy merevlemezt. A hölgy természetesen ezen eszközök elvesztését is nagyon bánja, a legtöbb bosszúságot azonban nem ez okozza, hanem az, hogy az említett winchestereken volt a Little által az elmúlt tíz esztendőben készített összes fénykép: a fotós az egyetem elvégzése óta mintegy 70 ezer felvételt készített.

A biztonsági mentéseket időről időre rendben elkészítette, arra azonban nem számított, hogy egyszer valaki az összes merevlemezt egyszerre ellopja tőle, amit ugyebár felhőalapú mentéssel, vagy a duplikált winchesterek külön helyeken történő tárolásával lehetett volna elkerülni. Némi öröm az ürömben, hogy Little egy közeli bolhapiacon járva felfedezte az egyik ellopott fényképezőgépét és négy eltulajdonított objektívét, melyeket aztán vissza is kapott. A fotós egyébként nem adta fel a reményt, hogy esetleg még visszakaphatja a több 10 ezer fotóját: a képek visszajuttatójának komoly pénzjutalmat ajánlott fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik