Tech

Új Amazon tablet: tűzbe hoz?

Lássuk, hogy a vállalat legújabb táblagépe pontosan mit is nyújt a pénzünkért cserébe!

Az Amazon megújította tablet-termékcsaládját, melynek tagjainak nevéből kikopott a Kindle szó, így a készülékeket mostantól már egyszerűen csak Fire-nek (tűz) hívják. A csúcsmodell nem más, mint az Amazon Fire HD, mely azonban csak a most bejelentett termékek közül képviseli a csúcsot, ugyanis a piaci versenyzőkkel összehasonlítva nem igazán nevezhető high-end terméknek (a HDX modellek most nem frissültek).

Az újdonság kétféle változatban támad, melyek közül a kisebbikben egy 8 colos, a nagyobbikban pedig egy 10,1 colos képátlójú érintőkijelző teljesít szolgálatot – közös vonás az 1280×800 pixeles felbontás. A szupervékony (7,7 milliméter) és pillekönnyű (311-432 gramm) készülékház a gyártó közlése szerint kétszer ellenállóbb az Apple iPad Air 2 borításánál, a motorháztető alatt pedig egy négymagos 1,5 GHz-es chipset található. A Fire OS 5 (Bellini) az Android 5.0-ra (Lollipop) épül, ezenkívül pedig említést érdemel még a sztereó hangszórópár, a Dolby hangzás, az ac-s Wi-Fi, a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, az 5 megapixeles főkamera, illetve a mintegy 8 órás használati idő.

Snap322

A 8 és 16 GB-os változatban készülő Fire HD 8 alapára 149 dollár (41 ezer forint), a 16 és 32 GB-os verzióban gyártott Fire HD 10 pedig 229 dolláros (63 ezer forint) kezdőáron vásárolható meg. Mindkét modell négyféle színben hagyja el a gyártósorokat – az előrendelés már elstartolt, a szállítás pedig szeptember 30-án kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik