Tech

IFA 2015: négy kamera a vadonatúj Grundig hűtőben

IFA 2015: négy kamera a vadonatúj Grundig hűtőben

A Grundig legújabb hűtőjében négyszer annyi kamera van, mint az AEG ugyancsak most debütált sütőjében.

Az IFA-n járva rengeteg érdekes konyhai kütyüvel találkoztunk, melyek közül írtunk már az AEG integrált kamerás és Facebookra posztoló okossütőjéről és az LG okostelefonról távvezérelhető mosógépéről, most pedig a Grundig legújabb hűtőmasináját vesszük górcső alá.

A GQN 20920 CFX típusjelzésű készülék érdekessége, hogy belsejében négy apró kamerát helyeztek el a fejlesztők. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ennek mégis mi értelme? Nos, például annyi, hogy amennyiben vásárlás előtt nem pillantottunk be a hűtőbe, hogy van-e benne elég sajt, vaj vagy sör, akkor ezt akár vásárlás közben a távolból is megtehetjük. Ugyanis a hűtőgép rá van csatlakoztatva az internetre, és a kamerái által látott képet lényegében bárhol és bármikor megtekinthetjük. Nem kell aggódni, hogy a hűtőben esetlen sötét van a csukott ajtók mellett, a kamerák bekapcsolása ugyanis magával vonja a LED-es belső világítás aktiválását.

20150904_164152a_resize

No és persze annak sincs semmi akadálya, hogy Facebook ismerőseinket a hűtőnk tartalmáról készített fotókkal, vagy akár hűtős szelfikkel spameljük. Az pedig lényegében már senkit sem izgat, hogy a Grundig újdonsága 625 literes térfogattal és három ajtóval rendelkezik…

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságaival a helyszínen ismerkedtünk meg – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatta.

20150904_164109a_resize
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik