Tech

IFA 2015: mobilról vezérelhető fájdalomcsillapítás

IFA 2015: mobilról vezérelhető fájdalomcsillapítás

Elég néhány gombnyomás az okostelefon érintőkijelzőjén és a fájdalom hamarosan a múlt ködös homályába vész.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy rossz mozdulat vagy egyéb kiváltó okok miatt hirtelen elviselhetetlen fájdalom alakult ki valamelyik végtagunkban, a derekunk környékén vagy a hátunkon. Ilyenkor sokan azonnal valamilyen fájdalomcsillapító után nyúlunk, mostantól azonban nem feltétlenül kell így tennünk, ugyanis a Philips kidolgozott egy gyógyszermentes új fájdalomcsillapító megoldást, melynek ráadásul nem kevés kütyüs vonzata is van.

P1010102_resizea

Az általunk a berlini IFA kiállításon meglesett Philips PulseRelief egy fejlett elektroterápiás készülék, melynek működése rendkívül egyszerű. A klinikailag ellenőrzött hatású készülék elektródáit csak fel kell helyezni a problémás testrészre, majd pedig a vezeték nélkül csatlakoztatott, Android vagy iOS operációs rendszerű okostelefonon vagy tableten el kell indítani a Philips különleges alkalmazását. Az applikációban egyszerűen ki lehet választani, hogy melyik testrészen szeretnénk alkalmazni a kezelést, hogy körülbelül mekkora erősségű fájdalmat érzünk, illetve, hogy milyen hosszúságú kezelést szeretnénk igénybe venni.

P1010100_resizea

Egyszerre akár két készüléket is magunkra lehet helyezni, és az alkalmazás naplózza, hogy pontosan mikor és mennyit használtuk a PulseReliefet. Az eszköz szabványos USB-porton keresztül tölthető, és egy feltöltéssel mintegy 8 órán át képes működni. A 15 TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) és 5 EMS (Electrical Muscle Stimulation) programmal, illetve 60 erősségi szinttel rendelkező Philips PulseRelief ára 129 font (55 ezer forint).

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságaival a helyszínen ismerkedtünk meg – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik