Tech

IFA 2015: sportos okosórát villantott az Alcatel

IFA 2015: sportos okosórát villantott az Alcatel

Az Alcatel most debütált legújabb viselhető kütyüjének külcsínje leginkább a Casio sportos karórákéhoz hasonlítható.

Az Alcatel a közelmúltban dobta piacra első okosóráját, a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Watchot, a berlini IFA kiállításon pedig egy újabb hasonló termékkel rukkolt elő: míg a Watch elsősorban az elegáns megjelenésre fókuszál, addig a Go Watch sokkal inkább a sportosságról szól.

P1010519a_resize

A Berlinben általunk is gyorsan kipróbált Alcatel Go Watch hivatalos IP67-es minősítéssel rendelkezik, vagyis nem tesz kárt benne egy kis úszás, ezenkívül pedig a gyártó szerint egy 1,5 méter magasból történő véletlen földre pottyantás sem okozhat különösebb problémát. Az 1,22 colos átmérőjű IPS LCD érintőkijelző 240×240 pixeles felbontású. A készüléken a legfrissebb trendektől eltérően nem Android Wear operációs rendszer teljesít szolgálatot, hanem a gyártó saját zárt rendszere, ami az alkalmazásokkal történő bővíthetőség terén sajnos nem túl jó hír.

P1010521a_resize

A 180 MHz-es órajelen ketyegő Cortex-M4 processzorral szerelt kütyü 50 milliméteres átmérővel bír, a vastagsága 13 milliméter, könnyen cserélhető szíja pedig 22 milliméter széles. Az integrált akkumulátor 225 mAh kapacitású, és ideális esetben 2-5 napos használati időt tesz lehetővé. Az Android és iOS szoftveres mobilokkal egyaránt kompatibilis okosóra többek közt pulzusmérővel, giroszkóppal, gyorsulásmérővel és vibramotorral is fel van vértezve. Az akciókamerák szerelmesei számára remek hír, hogy az óráról minden további nélkül élőkép mellett távvezérelhetők a GoPro termékek. A fejlett lépésszámláló funkcióval felvértezett Alcatel Go Watch hamaorsan 129 eurós, vagyis mintegy 40 ezer forintos áron érkezik meg a boltokba.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságairól a helyszínről számolunk be – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatja.

Olvasói sztorik