Tech

IFA 2015: Wi-Fi is van a szupererős Samsung robotporszívóban

IFA 2015: Wi-Fi is van a szupererős Samsung robotporszívóban

A berlini szakkiállítás Samsung standján megtekintettük a gyártó és egyben az iparág legnagyobb szívóteljesítményű robotporszívóját.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a kisebb-nagyobb gyártók lényegében egymás után dobják piacra különböző tudású és árszintű robotporszívóikat. Ezek közös vonása általában a rendkívül halk működés, ami sajnos a legtöbb esetben minimális szívóerővel társul, azonban a Samsung most debütált legújabb fejlesztése végre igen komoly szívóerővel büszkélkedhet.

P1010232_resize

Az IFA 2015-ön bemutatott PowerBot VR9200-as robotporszívó nem kevesebb mint 70 W-os szívóteljesítménnyel rendelkezik, úgy, hogy a boltokban jelenleg olyan rivális termékek is fellelhetők, melyek mindössze 0,5 W-os hasonló teljesítménnyel bírnak. No persze az új PowerBot emiatt némileg hangosabb is lett, azonban ha olyan időpontja programozzuk a működését, amikor senki sincs otthon, akkor természetesen senkit sem zavar a kicsit megemelkedett a hangerő.

P1010231_resize

A 378x135x362 milliméter méretű újdonság tetején egy kamera kapott helyet, mely folyamatosan a plafont pásztázza, ily módon pedig a robot mindig tudja, hogy éppen merre jár a szobában, és folyamatosan arra törekszik, hogy a még piszkos felületeken végezzen munkát. A gyárilag mellékelt távirányítóval a kívánt helyre küldhető a masina, ezenkívül pedig immár akár Wi-Fi-s távvezérelhetőségre is lehetőség nyílik. Aki esetleg beéri a Wi-Fi nélküli testvérmodellel, annak érdemes elolvasnia az erről a VR9000-as készülékről készített részletes tesztünket.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságairól a helyszínről számolunk be – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatja.

P1010230_resize
Olvasói sztorik