Tech

IFA 2015: kezünkben a projektoros szuper Lenovo tablet

IFA 2015: kezünkben a projektoros szuper Lenovo tablet

Kipróbáltuk, hogy mire képes a kínai gyártó vadonatúj felsőkategóriás táblagépe, a beépített projektoros Yoga Tab 3 Pro.

A Lenovo tavaly nagyot gurított azzal, hogy piacra dobta a maximum 50 colos kép falra vetítésére képes, integrált projektoros Yoga Tablet 2 Prót, melynek most Berlinben Yoga Tab 3 Pro néven mutatkozott be a jobb projektort és kisebb, de szebb kijelzőt kapott utódja.

P1000928_resize

Az újdonság egy olyan parányi projektorral büszkélkedhet, amely 180 fokos szögben elforgatható, hogy az életnagyságú képeket akár a falra, akár a mennyezetre vetíthessük. Az új modell már nem 50, hanem 70 colos maximális képátlójú képet képes falra vetíteni. A 299 ppi pixelsűrűségű, 10,1 colos képátlójú QHD (2560×1600 képpontos) képernyővel és a Smart Display technológiával a Yoga Tab 3 Pro tablet sokkal élesebb és élénkebb színű képeket kínál, mint elődei. A négymagos Intel Atom x5-Z8500 chipsetes és 2 GB RAM-os tablet energiaellátásáról egy 10200 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik – a frontkamera 5 megapixeles, a főkamera pedig 13 megapixeles felbontású.

P1010460_resize

A karcsú táblagépet a legjobb minőségű anyagokból, többek között alumíniumból készítették, hátlapja bőrszerű szövettel borított. A cseppálló készüléket kiegyensúlyozott kialakításával a kényelmes kézben tartásra tervezték. A Tablet Smart Window 2.0 rendszer biztosítja a továbbfejlesztett multitaskingot, melynek révén a felhasználók több feladatot tudnak elvégezni, gyorsabban: a képernyőn egyszerre akár három alkalmazást is megnyithatunk.

P1010461_resize

A készülék előlapján négy erőteljes JBL hangszóró biztosítja a magas oktánszámú hangok reprodukálását, továbbá most első alkalommal a tablet virtualizált Dolby Atmos rendszerrel éri le, hogy a hang három dimenzióban mozogjon a hallgató körül. A tabletet Netflix alkalmazással látták el, amely egyénre szabott tartalmakat és ajánlásokat kínál a felhasználó számára, közvetlenül a tablet kezdőképernyőjén, optimalizált HD minőségben. A tableten a Dolby Digital Plus audiótechnológia révén – amelyet a Netflix a HD tartalmak streamelésekor használ -, kiváló hangminőséget élvezhetnek a Netflix előfizetők, az persze már más kérdés, hogy ez a szolgáltatás hazánkban egyelőre sajnos még nem érhető el.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságairól a helyszínről számolunk be – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik