Tech

IFA 2015: megtapogattuk a Panasonic bőr tévéjét

IFA 2015: megtapogattuk a Panasonic bőr tévéjét

A japán gyártó Berlinben egy minden tekintetben új televíziós készüléket leplezett le.

Az elmúlt időkben rengeteget hallhattunk arról, hogy a tévégyártók hamarosan át fognak állni a LED-es LCD-kről a vadonatúj OLED modellek gyártására, azonban mindeddig csak egyetlen gyártó, az LG dobott piacra ilyen készülékeket. A most zajló berlini IFA-n azonban végre a Panasonic is bemutatta első kereskedelmi forgalomba szánt OLED tévéjét.

P1010328_resize
A Panasonic CZ950 a mai elvárásoknak megfelelően 4K Ultra HD felbontással rendelkezik és nem meglepő módon meg is van hajlítva. A világon elsőként hivatalos THX minősítést kapott újdonság gyakorlatilag végtelen kontrasztaránnyal rendelkezik és természetesen a fogyasztása is minimális. A négytuneres tévé már a nagy dinamikatartományú legújabb HDR tartalmak megjelenítésére is fel van készítve. Nem tudni miért, mindenesetre a Panasonic úgy döntött, hogy a készülék hátát a luxuskocsik belteréből ismert csiszolt bőrrel, egész pontosan Alcantarával (szintetikus szálasanyag) vonja be. Az egyelőre ismeretlen árú, 65 colos képátlójú Panasonic CZ950 forgalmazása Európában októberben fog megkezdődni.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságairól a helyszínről számolunk be – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatja.

Galéria
Olvasói sztorik