Tech

Kijelzővel hódít az új okoskarkötő

A Razer Nabu az elsősorban fitnesz célokra használt okoskarkötők felső ligájában focizik.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a különböző gyártók lényegében egymás után jelentik be elsősorban sportoláshoz szánt okoskarkötőiket, melyek közös vonása az erősen minimalizált szolgáltatási kör, és a kijelző mellőzése. Ilyen például a Fitbit Flex és a Jawbone UP, a hamarosan boltokba kerülő Razer Nabu viszont egy kicsit többet tud ezen társainál.

 

A Razer Nabu ugyanis egy remek OLED kijelzőt is felvonultat: a 128×16 pixeles felbontású monokróm kijelző nemcsak a különböző notifikációs üzeneteket, hanem SMS-eket, emaileket és naptárbejegyzéseket is képes megjeleníteni, ezenkívül pedig hívófél kijelzésre is alkalmas. A háromtengelyű gyorsulásmérővel, nagykapacitású lítium-polimer akksival, hatnapos üzemidővel és időjárásálló kivitellel rendelkező kütyü Android és iOS operációs rendszerű telefonokkal kompatibilis, és természetesen Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál azokkal.

 

A fejlett fitnesz és alvásfigyelő funkciókkal felvértezett Razer Nabut még 2014 elején jelentették be, de sajnos mind a mai napig nem jelent meg a kereskedelmi forgalomban. Jó hír, hogy az okoskarkötő októbertől végre már kapható lesz, még pedig 99 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 28 ezer forintos áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik