Tech

Egy apró kütyü, amivel felokosíthatod az otthonodat

Mostantól akár a már meglévő egyszerű mosógépünk és hűtőgépünk is egyszerűen okossá tehető.

Az LG a berlini IFA 2015 szakkiállításon tárja először a nagyközönség elé a keresztségben SmartThinQ Sensor nevet kapott legújabb termékét, mely tulajdonképpen nem más, mint egy a normál háztartási eszközöket utólagosan felokosító készülék. A felhasználónak egyszerűen nincs más dolga, mint a körformájú apró kütyüt egyszerűen felapplikálni az adott berendezés külsejére, mely innentől kezdve a szenzorai által begyűjtött információkat automatikusan továbbítja egy okostelefon/tablet alkalmazásnak.

 

A SmartThinQ Sensort fel lehet rögzíteni például a mosógép ajtajára, és az az integrált rezgésérzékelő és hőmérő révén megállapítja, hogy mikor ért véget a mosás, és erről a mobilra telepített SmartThinQ applikáció révén automatikusan értesíti a felhasználót. A kütyüt ezenkívül akár a hűtőgépre is fel lehet rögzíteni, és az LG közlése szerint ily módon képes figyelmeztetést adni arról, ha valamelyik élelmiszernek közeleg a lejárati dátuma.

Amennyiben egy ajtóra applikáljuk a szenzort, akkor nyitásérzékelőként funkcionál, és este akár azt is lekérdezhetjük az alkalmazástól, hogy az ajtót pontosan hányszor és mikor nyitották ki azon a napon. Amennyiben a megfelelő légkondicinálóhoz csatlakoztatjuk az újdonságot, az lehetőséget biztosít akár a készülék távirányítására is. A többféle színváltozatban támadó SmartThinQ Sensor várható árával kapcsolatban egyelőre sajnos még nem nyilatkozott a gyártó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik