Tech

Hivatalos: itt a forgatható keretes Gear S2 okosóra

A Samsung a várakozásoknak megfelelően fellebbentette a fátylat legújabb viselhető kütyüjéről.

Az elmúlt hetekben-hónapokban megannyi pletykát lehetett hallanni azzal kapcsolatban, hogy a Samsung hamarosan bemutatja első körkijelzős okosóráját, a Gear S2-t, mely ma reggel végre hivatalosan is bemutatkozott. A Samsung két különböző változatot jelentett be – a Gear S2-t és a Gear S2 classic-ot – amelyekkel két különböző vásárlói csoport igényeit kívánja kielégíteni. A fekete Gear S2 classic a hozzá illő bőr szíjjal azoknak készült, akik a karórák időtlen megjelenését keresik. A Gear S2 azok számára jelenthet ideális választást, akik életvitelüknek köszönhetően sokat vannak úton és a modern, minimalista megjelenést részesítik előnyben. Az új készülékek egyedi forgatható előlapkerete, a “Home” és “Back” gombjai biztosítják a gyors, és pontos használhatóságot, valamint az értesítésék és alkalmazások kényelmes elérését.

 

Az IP68-as minősítésű, vízálló kivitelű Samsung Gear S2 alig 11,4 milliméter vastag, könnyű és kompakt dizájnjának köszönhetően igazán kényelmes viseletet biztosít. Élénk 1,2 colos Super AMOLED kijelzője 360×360 pixeles felbontású (302 ppi-s pixelsűrűség). Az optimalizált Tizen OS-nek és az 1 GHz-es, kétmagos processzornak köszönhetően a Samsung Gear S2 gyorsan és pontosan hajt végre bármilyen rá váró feladatot. A RAM 512 MB-os, a flashmemória pedig 4 GB kapacitással rendelkezik. A felhasználók egyetlen pillantással bármikor követni tudják a naptár és az e-mail értesítéseiket, valamint a híreket, vagy közvetlenül üzenetet is küldhetnek róla. A Gear S2 3G kapcsolattal is választható, amely magában foglal egy e-SIM-et, így a gyors funkciókat akkor is végre tudjuk vele hajtani, ha nincs a telefonunk a közvetlen közelünkben.

A 24 órás aktivitás napló lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy pillantással nyomon kövessék a napi mozgásukat, ezenkívül emlékeztetőkkel is ösztönzi a viselőit, hogy a kitűzött fitnesz céljaikat elérjék. A Samsung Gear S2 NFC technológiával érkezik, amely lehetővé teszi a pénztárca nélküli fizetést. A gyártó számos partnerrel dolgozik együtt különböző iparágakban, hogy a felhasználási lehetőségeket tovább bővítse, köztük az okos kocsi-, vagy lakáskulcs funkcióval, vagy a távirányítóval, amely az okos otthon eszközeit képes vezérelni. Mindezeket a lehetőségeket egy 2-3 napos üzemidőt biztosító, 250 mAh kapacitású akkumulátor (3G modell: 300 mAh) támogatja, amely folyamatos kapcsolatot biztosít anélkül, hogy állandóan a töltéssel kéne bajlódni. Amikor töltésre van szükség, a Samsung Gear S2-t egyszerűen csak a készülékkel érkező vezeték nélküli töltőre kell helyezni.

 

A Samsung szoros együttműködésben dolgozik partnereivel, hogy számlapok és óraszíjak olyan széles választékát kínálhassa vásárlóinak, amelyek közül bárki könnyedén megtalálja a stílusához és az aktuális hangulatához illőt. A felhasználók egyetlen pattintással könnyedén le tudják cserélni a karpántot, és még személyre szabottabb, kifinomultabb kinézetet tudnak kölcsönözni az órának az időtől, a helytől, vagy az alkalomtól függően. Már a piaci bevezetésétől kezdve válogatni lehet azon az applikációk közül, amelyek a Gear S2 kör alakú felhasználói felületére lettek optimalizálva.

A b/g/n Wi-Fi, illetve Bluetooth 4.1 kompatibilis Samsung Gear S2 sötétszürke házzal és sötétszürke karpánttal, valamint ezüst házzal és fehér karpánttal lesz elérhető. A fekete Samsung Gear S2 classic bőrszíjjal lesz majd kapható. A Samsung Gear S2 és Gear S2 classic-ot és több applikációt a berlini Tempodrumban szeptember 3-án mutatja be a Samsung a sajtó képviselőinek – az IFA 2015-höz kapcsolódó rendezvényen mi is ott leszünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik