Tech

Windows 10 frissítések: nem kötnek mindent az orrunkra

A Microsoftnál új szelek fújnak: a cég nem árul el minden részletet az új operációs rendszerének frissítéseiről.

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a Microsoft július 29-én, tehát lassan egy hónapja adta ki a nem túl népszerű Windows 8.1 operációs rendszer utódját, a sokak által várva várt Windows 10-et. Az azóta eltelt hetekben több tízmillió számítógépre települt fel az új Windows, melyhez már több kisebb-nagyobb frissítés is kijött.

Érdekesség, hogy a Windows 10-hez kiadott update-ek kapcsán eddig meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a Microsoft, és általában csak olyanokat közöl a frissítésekkel kapcsolatban, hogy azok javítják a Windows 10 működését. Nos, az ilyen és ehhez hasonló szösszenetekből vajmi kevés derül ki, és nagyon úgy néz ki, hogy a Microsoftnál ez lesz az új házirend, vagyis a jövőben csak azokhoz a frissítésekhez fűz részletesebb kommentárt a vállalat, melyek nagyobb lélegzetvételűek.

Ez a viselkedés egyébként abszolút nem meglepő, hiszen mostanság rengeteg cég titkolózik a frissítések pontos mibenlétével kapcsolatban, mondván, hogy az átlagos felhasználót egyszerűen nem érdeklik az ilyen jellegű részletek: ők csak szimplán fel szeretnék telepíteni azt a gépükre, és ki szeretnék élvezni a frissítés által a rendszeren meghonosított előnyöket, legyenek azok bármik is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik