Tech

Boncasztalon a Sony 42 megapixeles alfahímje

Lássuk, hogy mit rejt maga alatt a japán gyártó legújabb MILC csúcsmasinájának a borítása!

A Sony nemrégiben jelentette be az Alpha 7R II (a7R II) típusjelzésű vadonatúj, tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépet, melyet az iFixit szorgos munkatársai máris apró darabokra szedtek. Szervizelhetőség fronton a maximálisan adható 10 pontból 4-et kapott az újdonság, vagyis az átlagnál némileg nehezebben javítható, ha esetleg arra kerül a sor.

 

Az újdonságba egy minden korábbinál nagyobb méretű, full frame BSI-CMOS képérzékelő került, mely nem kevesebb mint 42,4 millió effektív képpontot vonultat fel, és segítségével akár ISO102400-as fényérzékenység mellett is fotózhatunk (minimum ISO50). Az optikai aluláteresztő szűrő nélküli Exmor R képszenzor bitfolyamát egy nagyteljesítményű Bionz X processzor dolgozza fel: a legnagyobb felbontás 7952×5304 pixel, a képarány 3:2, illetve 16:9 lehet, és természetesen nemcsak JPEG, hanem RAW formátumot is választhatunk. A 399 darab fázisérzékelős AF-pontnak köszönhetően a fókuszálás több mint 40 százalékkal gyorsabb lett az elődhöz képest, és lényeges újdonság, hogy a zárszerkezet nem kevesebb mint 500 ezer exponálásra van méretezve.

 

Az E-bajonettes objketívekkel kompatibilis fényképezőgépbe egy rendkívül fejlett, öttengelyes szenzormozgatásos képstabilizátor került, mely 4,5 fényértéknyi előnnyel kecsegtet. Említést érdemel továbbá a 4K felbontású videófelvevő, a 3 colos képátlójú és 1,229 alképpontos mozgatható LCD, a 2,36 millió szubpixeles OLED képkereső, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás. A Sony a7R II mintegy 3200 dolláros (887 ezer forint) áron kapható.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik