Tech

Szuper képstabilizátor a legújabb Olympusban

Az Olympus ma reggel egy elérhető árú, de igen széles szolgáltatási körű új MILC fotómasinát mutatott be.

Az Olympus tavaly januárban jelentette be az OM-D tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép termékcsalád E-M10 típusjelzésű tagját, mely az E-M1-es csúcsmodell és a középkategóriában versenyző E-M5 kistestvére. Az utódmodellre várók számára jó hír, hogy az Olympus ma reggel fellebbentette a fátylat a nemes egyszerűséggel E-M10 Mark II névre keresztelt új jövevényről, mely elsősorban továbbfejlesztett képstabilizátoráról, kicsit gyorsabb sorozatfelvevőjéről, illetve nagyobb felbontású EVF-jéről ismerszik meg.

 

A 120x83x47 milliméter méretű újdonság egész pontosan 390 grammot nyom a mérlegen. A képalkotásról egy négyharmad szabványú LiveMOS szenzor gondoskodik, mely 16 megapixeles felbontású – a fényérzékenység ISO100 és ISO25600 között állítható, a legrövidebb záridő 1/16000 másodperc, a sorozatfelvevő maximális sebessége pedig 8,5 képkocka/másodperc. A nem kívánt bemozdulások ellen egy vadonatúj öttengelyes képstabilizátor véd, a képfeldolgozási feladatokat pedig egy nagyteljesítményű TruePic VII processzor látja el.

 

A fekete és ezüst színváltozatokban támadó, ezúttal sajnos nem időjárásálló kivitelű készülék SD/SDHC/SDXC memóriakártyára dolgozik, hátoldalán pedig egy 3 colos képátlójú és 1,04 millió szubpixeles mozgatható érintőkijelző, illetve egy 2,36 millió alképpontos OLED elektronikus képkereső található. A forgalmazás Magyarországon szeptemberben kezdődik meg: a gépváz ára 199990 forint, az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5-6 EZ Pancake objektíves kit pedig 259990 forintba fog kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik