Tech

Gear S2: körszámlapos okosóra a Samsungtól

A sarkos készülékeket követően a dél-koreai gyártó hamarosan egy köralakú smartwatch terméket fog kiadni.

Az első körben napvilágot látott okosórák közös vonása volt, hogy sokkal inkább csuklón hordható high-tech kütyükre hasonlítottak, semmint felextrázott hagyományos okosórákra. Később aztán felbukkantak az első körszámlapos modellek, melyek már nem egyszerűen csak nagy tudást, hanem végre szemre való külcsínt is felvonultattak, és nagyon úgy tűnik, hogy a jövő ezeké a karóráké lesz.

 

Történt ugyanis, hogy a Samsung nemrégiben levédette első körszámlapos okosórájának szabadalmát, vagyis hamarosan ez a gyártó is egy a Moto 360-hoz, illetve az általunk is alaposan letesztelt LG G Watch R-hez hasonló készülékkel fog előrukkolni. Ennek az Orbis fejlesztésű kódnevű, várhatóan kétféle változatban támadó Samsung készüléknek az egyediségét az adja, hogy kezelhetőségében nemcsak az érintőkijelző, hanem a körülötte lévő elforgatható perem is komoly szerepet játszik. Pletykák szerint az 1,65 colos Super AMOLED érintőkijelző 360×360 pixeles felbontással bír, ezenkívül pedig szólnunk kell még az Exynos 3472 chipsetről, a 768 MB RAM-ról, a 4 GB flashmemóriáról, a Wi-Fi támogatásról, az NFC-ről, a pulzusmérőről, illetve a 250 mAh kapacitású akkumulátorról.

 

A kereskedelmi forgalomban várhatóan Gear S2 néven debütáló, Tizen szoftveres újdonság többek közt vezeték nélküli tölthetőséget is fel fog vonultatni, hivatalos bejelentésére pedig jövő héten a berlini IFA-n kerül majd sor. Az állítólag nanoSIM-kártyát fogadó Samsung Gear S2 kezdőára várhatóan 399 euró (126 ezer forint) magasságában fog alakulni, és női, valamint férfi változat is érkezik majd belőle. A Samsung eddig egyébként hat különböző, Android, Android Wear, Tizen, illetve RTOS operációs rendszerű okosóra terméket dobott piacra, melyek közös vonása, hogy mindegyik négyszögletes kijelzővel rendelkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik