Tech

Ha olcsón szeretne kiváló tükörreflexes fényképezőgépet

A Nikon D5500 relatíve elérhető áron kínál fejlett DSLR funkciókat széles tömegek számára.

Az EISA (European Imaging and Sound Association) minden évben kiválasztja az audiovizuális eszközök különféle kategóriáinak legjobbjait az előző 12 hónap során Európában piacra dobott termékek közül. Azokat a termékeket díjazza, amelyeket a lelkes és professzionális közönség leginkább értékel kiemelkedő minőségük és kreatív funkcióik miatt. A díjak odaítélését végző zsűriben több mint 50 – Európa akár 20 országában kiadott, fotózással, videózással, audióval, házimozival, illetve mobil elektronikával foglalkozó – élvonalbeli szaklap kap helyet.

Az idei esztendőben a Nikon középkategóriás újdonsága, az idén januárban bejelentett D5500 nyerte el a “European Consumer DSLR Camera 2015-2016” díjat, vagyis az EISA szerint jelenleg ez a legjobb, széles tömegeknek szánt DSLR készülék. A készülék tényleg ott van a szeren, hiszen áprilisban a másik nagy hasonló szervezet, a TIPA is hasonló díjazásban részesítette a D5500-at. A 124x97x70 milliméter méretű, illetve 420 gramm tömegű Nikon D5500-ban egy 24 megapixeles felbontású, DX méretű CMOS képszenzor található, mely a legújabb trendeknek megfelelően optikai aluláteresztő szűrő nélkül támad. A választható legnagyobb felbontás 6000×4000 pixel, a képfeldolgozásról egy nagy teljesítményű Expeed 4 processzor gondoskodik, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható.

 

A 95 százalékos lefedettségű pentatükrös optikai képkereső mellett egy 3,2 colos képátlójú TFT LCD teljesít szolgálatot, mely elsősorban 1,037 millió pixeles felbontásáról, másrészt pedig szabadon mozgatható mivoltáról ismerszik meg. A harminckilenc AF-pontos és kilenc keresztszenzoros autofókusz rendszer gondoskodik a gyors élességállításról, ezenkívül említést érdemel még a 2016 pixeles RGB szenzoros fénymérés, a Full HD (60 fps) videófelvevő, a Wi-Fi adatátvitel, illetve az egy feltöltéssel készíthető mintegy 820 felvétel. A Nikon D5500 gépváz hazánkban jelenleg legolcsóbban mintegy 200 ezer forintos áron kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik