Tech

Windows 10: már túl az 50 millión

A Microsoft legújabb operációs rendszere rövid időn belül rengeteg számítógépre került fel.

A Microsoft július 29-én indította világhódító útjára a nem túl sikeres Windows 8.1 utódját, a Windows 10-et, mely máris igen komoly sikereket tudhat magáénak. A vadonatúj operációs rendszert a megjelenését követő első 24 órában rögtön több mint 14 millió példányban telepítették fel, az első hetet követően pedig már több mint 27 millió számítógépen teljesített szolgálatot ilyen Windows szoftver. A legfrissebb híradások most már arról szólnak, hogy a Windows 10-et futtató PC-k száma már az 50 milliót is meghaladta, vagyis a Windows 10 menetelése rendben tovább folytatódik.

Eddig még egyetlen új Microsoft OS esetében sem váltottak ilyen gyorsan és ilyen nagy tömegekben a felhasználók, a Windows 10 e téren elért sikereit illetően azonban nincs semmi meglepő. Ugyanis míg például a Windows 7 és a Windows 8/8.1 csak és kizárólag fizetős változatban volt elérhető, addig a most debütált Windows 10 az első évben teljesen ingyen és bérmentve elérhető minden olyan felhasználó számára, aki legális Windows 7-et vagy Windows 8-at futtat a számítógépén.

A Gemius Ranking szerint a magyarországi OS-toplista első helyén a közel 45 százalékos Windows 7 áll, a jó öreg Windows XP még mindig 12 százalék felett teljesít, a Windows 8.1 pedig alig 10 százalékot tudhat magáénak. A Windows 10 hazánkban is feljövőben van, ugyanis az új szoftver egy hét alatt 0,69 százalékról 2,16 százalékra javított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik