Tech

Pillecukor néven jöhet a vadonatúj Android

Egyre többeket foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mi lesz a következő nagy Android frissítés beceneve?

Az 1.0-ás, illetve az 1.1-es Android kiadás egyszerűen még csak Alpha és Beta névre hallgatott, ezt követően azonban minden egyes release valamilyen édes finomságról kapta az angol becenevét, még pedig ábécé sorrendben. Így látott napvilágot a Cupcake, a Donut, az Eclair, a Froyo, a Gingerbread, a Honeycomb, az Ice Cream Sandwich, a Jelly Bean, a KitKat és legutóbb tavaly ősszel a Lollipop. Könnyen kikövetkeztethető, hogy legközelebb valamilyen “m” kezdőbetűs nyalánkság nevét veti majd be a Google, de vajon melyikét?

A Google-nél dolgozó két hölgy, Nat és Lo a témával kapcsolatban most egy vadonatúj videóklipet töltött fel a YouTube-ra. Az egyedi zenével megáldott/sújtott videóban gőzerővel folyik a találgatás az elnevezéssel kapcsolatban, azonban a klip legvégén egy félbevágott droidot fehérre festenek egy szórópisztollyal, ami arra enged következtetni, hogy az Android 5.2 végül is Marshmallow, vagyis pillecukor névre fog hallgatni.

 

A témával kapcsolatban nemrégiben a Phonearena is megszavaztatta az olvasóit, és kiderült, hogy a legtöbben úgy gondolják, illetve azt szeretnék, ha az érkezőben lévő Android 5.2 a Marshmallow, becenevet kapná – a közel 2400 válaszadó mintegy 28,4 százaléka szavazott erre a névre. A második helyen a Muffin futott be a maga 25,3 százalékos eredményével, a harmadik helyezett Milkshake-nek viszont már igen komoly a lemaradása, hiszen a szavazatoknak mindössze a 8,6 százalékát sikerült megszereznie. A futottak még kategóriából említést érdemel többek közt a Milky Way, a Mars, az M&M’s, illetve a Macaroon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik