Tech

Könnyen vezethető és elérhető árú új profi drón

Ezzel a vadonatúj négymotoros repülőmasinával kiváló minőségű felvételeket lőhetünk az égből.

A DJI bemutatta legújabb integrált kamerás drónját, a Phantom 3 Standardot. A kiváló minőségű felvételek készítésére alkalmas újdonság a gyártó közlése szerint rendkívül egyszerűen irányítható és egyetlen gombnyomásra visszarepül a felszállás helyére, illetve ugyanez akkor is automatikusan megtörténik, ha valamilyen okból kifolyólag véletlenül megszakadna a kapcsolat a drón és a távirányító között. A drón egy előre összeállított útvonalon is reptethető, illetve Follow Me módban folyamatosan követi a gazdáját a levegőben.

 

A Phantom 2 Vision+ továbbfejlesztett távirányítójára egyszerűen ráapplikálható az okostelefonunk, melynek kijelzőjén a DJI Go alkalmazásban folyamatosan figyelemmel láthatjuk a kamera által rögzített élőképet – természetesen Wi-Fi kapcsolaton keresztül (és 720p felbontásban). A kamera “lelke” egy 1/2,3 colos méretű képérzékelő, melynek révén maximum 12 megapixeles fotók (JPEG, RAW), illetve 2,7K (2704×1520 pixel) felbontású videók rögzíthetők. A 94 fokos nagylátószögű és f2,8-s fényerejű objektív mellett említést érdemel még az ISO100 és ISO3200 között állítható fényérzékenység, a sorozatfelvevő, a 8 és 1/8000 másodperc között állítható zársebesség, a maximum 40 Mbit/s-os videó bitráta, illetve a microSD memóriaslot.

 

A 8 GB-os memóriakártyával együtt szállított drón 1,2 kilogrammot nyom a mérlegen, maximális emelkedési sebessége 18 kilométer/óra, legnagyobb repülési tempója pedig mintegy 58 kilométer/óra. Az egy feltöltéssel körülbelül 25 percnyi repülésre képes, integrált GPS-vevős Phantom 3 Standard elméletileg akár 6000 méteres tengerszint feletti magasságba is felküldhető. A 4480 mAh kapacitású négycellás LiPo akkumulátorral és fejlett stabilizátorral felvértezett masina ára 799 dollár (225 ezer forint).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik