Tech

A Twitter törölte a 140 karakteres limitet

140 karakter sok mindenre elég lehet, de persze nem mindenkinek - változtat a Twitter.

A Twitter a világ legnépszerűbb mikroblogging alkalmazása, melynek aktív felhasználói tábora a legfrissebb, tavasz végi adatok szerint mintegy 302 millió főt számlál. Az összesen több mint 500 millió felhasználóval rendelkező szolgáltatás kapcsán most egy abszolút pozitív változásnak lehetünk majd tanúi.

Emlékezetes, hogy a Twitter még a nyár elején bejelentette, hogy a közvetlen üzenetek (Direct Message) esetében végre eltörlik a sokakat bosszantó 140 karakteres limitet, így az ismerőseinknek szánt mondandóinkat immár nem kell több üzenetre bontanunk. A cég munkatársai akkor azt ígérték, hogy a limitet júliusban fogják eltörölni, erre azonban a múlt hónapban végül is nem került sor.

Most azonban végre életbe lépett az új szabályozás, így mostantól kezdve már készülhetnek a hosszabbnál hosszabb közvetlen Twitter üzenetek, bár a cég arra figyelmeztet, hogy várhatóan néhány hét el fog telni addig, mire az új lehetőséget az összes felhasználó használatba tudja majd venni. Fontos, hogy a normál tweetek maximális hossza továbbra is marad mindössze 140 karakter, és ezen a jövőben sem kíván változtatni a Twitter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik